1. akşam üzeri caddede yürürken kulağımda müzik bir taraftan kendi kendime mırıldanıyorum bir taraftan da o gün sırt çantası takmışım onun mutluluğu var üstümde.
    (bkz: küçük şeylerden mutlu olmak) kahrolsun bağzı kadın çantaları.

    neyse efendim ben etrafa aval aval bakarken fark ettim ki yol boyunca önümde bir aile var yürüyen ama o ana kadar hiç fark etmemişim. anne ve baba ortada iki küçük kızları da yanlarda birisi annesine birisi babasına sıkı sıkı sarılmış yürüyorlar ailecek.
    kaldırım da ancak onlar kadar başka birisinin geçmesi ne mümkün. önce bi kız geldi arkalarına geçebilir miyim gibilerinden bi şeyler mırıldandı. yine çözülmediler hafiften yana kayıp yol verdiler. hani bi başka türlü olsa içimden kızıcam ama yok. çıkardım kulaklığı gülüşmelerini atışmalarını falan dinliyorum.
    tam yanlarından geçerken kadınla göz göze geldik "çok tatlı görünüyorsunuz" deyiverdim. der demez bütün ailenin gözleri parladı birbirlerine bakıp gülümsediler teşekkür ettiler. uzaklaşırken hala gülme sesleri geliyordu. beraber çok mutlu yaşayın siz.
  2. bugün modelini tam olarak bilemediğim oldukça eski, muhtemelen 1973 model olan bir arabanın arka cam yazısı: "sene sanki 1973" yazısı uzun süre gülümsetmiştir.
  3. bugün yan masamda oturan yabancı öğrenciyle yaşadığım anı bunlara dahildir.
  4. rüzgarda kırılmasın diye minik portakal fidanının yanına çakıp bağlandığınız kuru dal parçasının tutması, yeşermesi, yaprak açması.

    ne ağacı olduğunu da bilmiyorsunuz, tam bir sürpriz durumu hasıl olmakta.

    beklenmeyen hamilelik gibi.
  5. üniversite yılları abimin yanında sigortacılık öğreniyorum müşteri yokken de kitap okuyorum. bir akşam kitabımı aldım ofisi kapattım eve dönmek için otobüse bindim. duraktan kalktıktan kısa bir süre sonra yanımda oturan adam bana okuduğum kitabı sordu. açlık oyunları serisinin ikinci kitabıydı. ben anlatmaya başladım sonra yanımızda ayakta duran bir arkadaş daha katıldı sohbete sonra arka koltuktan biri derken neredeyse otobüsün yarısı kitap konuşmaya başladık. o kadar keyifliydi ki ineceğim durağı unutup 3-4 durak sonra inip eve kadar geri yürümüştüm.
  6. badboy 17 haz 2016 12:26
    (#128474) kardeş müzik te mi eklemiyek

    gocmenkus 17 haz 2016 12:29
    kardess..ekle kardes ekle

    bi tutam ajdarda ekle

    badboy 17 haz 2016 12:31
    tamam ekliyorum şimdi her kültürden müzik olmalı

    gocmenkus 17 haz 2016 13:01
    :))))
    gocmenkus 17 haz 2016 13:03
    aaaaaaaaa arabesk rap eklememissin

    badboy 17 haz 2016 13:12
    yok kardeş onları şarkıdan mı sayıyon yapma gözünü seveyim :)

    gocmenkus 17 haz 2016 13:21
    :)))) aaa yapma be kardes..ajdardan iyi olmasinlar..iyilerdir beee...
    bu sözlügün en cok, en iyi sarkilarini yükleyen sensin..lütfen bu lütufu baskasina birakma..önce senin adin yazmali o basliklarda..

    badboy 17 haz 2016 13:51
    yok kardeş youreads buna hazır değil zaten sevmiyorum da.
  7. bugün aceleyle işe gelmeye çalışırken, varış noktamın iki sokak gerisinde, karşıdan karşıya geçen bir kaplumbağa gördüm. durup biraz izledim, "en az 5 dksı daha var varmasına :)" deyip, pişman olmadığım bir şerit ihlali yapıp geçtim yanından.
  8. engelli kadrosunda çalışan bir işçi abimizin bugün kapıdan içeri girmeden -ben yarın dişimi doktora götüreceğim- demesi.
  9. en tazesinden...

    bir bayram ziyareti... televizyonda bir çocuk kanalı açık. evin küçüğü hipnotize olmuş bir şekilde çizgi film izliyor. 4-5 yaşlarında, down sendromlu, dünyanın en masum yüzüne sahip bir oğlan çocuğu. çizgi film bitince televizyona arkasını dönüyor, gözlerini yumuyor, yetmiyor elleriyle de gözlerini kapatıp koltuğa kapaklanıyor. bu hareketine anlam veremeyip onu izlemeye devam ediyorum. yeni bir çizgi film başlıyor, televizyona dönüyor ve mutlu bir ifadeyle seyretmeye devam ediyor. bir süre sonra o çizgi film de bitiyor. bizim ufaklık yine heyecanla televizyona arkasını dönüyor, gözlerini kapatıp aynı ritüelleri yapıyor, yeni bir çizgi film başlıyor, yine dünyanın en mutlu ifadesiyle izlemeye devam ediyor.

    annesi şaşkın bakışlara gülümseyerek şu cevabı veriyor:
    - yeni başlayacak çizgi film kendisine sürpriz olsun diye böyle yapıyor, böyle daha mutlu oluyor.
  10. cüzdanımı kaybettim yakın zamanda. bütün banka kartlarım, tüm param gitti. napacağımı bilemedim arkadaşımı aradım. hemen geldi hem para getirmiş hem taksiyle gittik kaybettiğim yerlere baktık. zaten diyordum da o an yine ve yeniden dedim ki ya ben böyle güzel insanlar nasıl bulmuşum? neyse sonra biri cüzdanımı bulmuş, içinde hep gittiğim bi yerin kartından bana zar zor ulaşmış. hiç gelmez diye düşünürken, bir de panik olmuşlar içinde şöyle paranız var böyle paranız var alabilir misiniz diye. ben de şans bu ya şehir değiştirmek üzereyken aldım haberi. yine aynı arkadaşımı aradım gidip alır mısınız dedim. hiç ikiletmediler, bugün almışlar bi de fotoğraf atmışlar birlikte. ya siz ne güzel insanlarsınız diye gözüm doldu fotoğrafı görünce. ben ne şanslıyım, siz ne güzelsiniz. az ve öz. dost mükemmel bir şey. ay çok seviyorum sevgim içime sığmıyor. neler söylesem yetmezmiş gibi sevgimi anlatmaya. sadece iyi ki.