1. kariyerinin zirvesine çıktığını göremeden hayata gözlerini kapayan joker reis. (bkz: the dark knight)

    ''28 yaşında, 22 ocak 2008 tarihinde, manhattan'daki evinde, reçeteli ilaçları yanlış kullanması yüzünden öldü. ölümünden 6 ay sonra the joker karakterini efsane haline getirdiği the dark knight vizyona girdi ve bu rolüyle başta oscar olmak üzere birçok ödül kazandı.''

    oynayacağı rolün ağırlığını bildiğinden karakterin içine girmek için aylar öncesinden kendini bi otel odasına kapatmış. film vizyona girmeden önce de bi amerikan dergisine şu açıklamaları yapmış: “kendimi londra’da bir otel odasına kapattım. bir günlük tuttum ve sesimle değişik deneyler yaptım. ikonik bir ses ve gülüş bulmak bu rol için önemliydi. kendimi hareketlerine yönelik bilinci olmayan bir psikopatın dünyasında buldum. joker tam bir sosyopat, soğukkanlılıkla toplu katliam yapabilen bir palyaço. joker’i oynamak zevkliydi çünkü ne yapacağının ya da ne söyleyeceğinin bir sınırlaması yok. hiçbir şey onun gözünü korkutmuyor ve her şey onun için bir şaka.”

    açıkçası bu adamın 'reçeteli ilaçları yanlış kullanımından dolayı' ölmesine insanın pek inanası gelmiyor. belki de bu karakterle kendini öyle bağdaştırdı ki, psikolojisini o kadar bozdu ve o kadar iç çatışma yaşadı ki dayanamayıp intihar etti. film vizyona girmeden kötü bir reklam olmaması için bu uydurma ölüm sebebi gösterildi belki de, kim bilir. belki de ölüm sebebi doğrudur. ancak bildiğimiz kesin bir şey varsa, bu rolle destan yazan, daha uzun yıllarca parlayacak olan genç bir aktörün bu dünyadan erken göçmüş olduğu.
  2. oynadığı joker çizgi romanla alakası olmayan ama kendi haliyle bile süper olan jokerdi.
    işin kötü yanı ise daha dün joker ne mk diye dolaşan veletlerin joker kelimesini ağızlarından düşürmemeleridir.
    yakın zamanda da deadpool patlaması oldu böyle. ulan herkes olmuş deadpool fanı!11! 1
    hakkında bilgi bilmeden ahkam kesen cahiller nolursunuz joker fanı olmayın.
    hele hele jokeri izleyip de anarşizmi yedim yuttum triplerine hiç girmeyin olmuyor, yakışmıyor.
  3. yarattığı joker'de yoğun the crow esintisi var (tip ve hareket olarak)
    felsefesi ise kesinlikle joker.
  4. candy filmindeki performansıyla zihnimin içinde günlerce konaklayan güzel oyuncu.ismini emily bronte'nin uğultulu tepeler romanındaki karakter olan heathcliff'ten aldığını öğrendiğimde ebeveynlerindeki entelektüelizmi takdir ettiğim doğrudur.
  5. joker performansı ile kendisine hayran bırakan aktör.(bkz: rip)
  6. benim için jokerden bile önce - hala- 10 things i hate about you filminde can't take my eyes off you şarkısını söyleyen güzel gülüşlü çocuktur...

    heath ledger