1. bir üikede bomba patlıyorsa sorumlusu iç işleri bakanı değilmidir?
    bir ülkede sabiler tecavüze uğruyorsa yetkisi olmadığı halde yurt açanı görmeyen ,daha önce hakkında defalarca şikayet olmasına rağmen işlem yapmayan yetkililer ve bakan sorumlu değil mi?
    bir ülkenin bir ilçesinde,şehrinde birileri aylarca silah yığınağı yapıyorsa sorumlusu benmiyim,?
    bir ülkede bazı siyasetçilerden nefret ediliyorsa (dikkat edin sevilmemekten bahsetmiyorum,bahsettiğim nefret) sorumlusu benmiyim?
    bir ülkede tüm insanların önce vatandaş bilincine ulaşması gerekirken hala ( hele bu çağda) kıl mertebesini kendine layık görenler yaşıyorsa, bu sözü duyduğu halde gevrek gevrek gülüp bundan kendine pay çıkaran siyasetçi suçlu değilde sorumlusu benmiyim?
    bir ülkede adalete neredeyse hiç bir vatandaşın güveni kalmadıysa sorumlusu benmiyim,yoksa yıllardır adalet sistemi üzerinde hakimiyetini kurmaya çalışan,önce ben savcısıyım dediği dava için sonrasında aldatıldım diyen mi sorumlu?
    bir ülkede 10-15 sene içerisinde 3-5 defa üniversite veya benzeri sınavların soruları çalınıyor,eğitim sistemi yaz-boz tahtası gibi aynı iktidar tarafından 3-5 defa tamamen değiştiriliyorsa sorumlusu benmiyim,ilgili bakan hükümet mi?
    ilk anda aklıma gelenler bunlar,biraz düşünsem kimbilir daha kaç madde çıkar.
  2. memlekete bak ya, ne ala!

    olan biten her olumlu şeyi iktidara yormasını çok iyi biliyorsunuz. yok ekonomi şöyle, efendim teknoloji böyle. ulan akp iktidarında olan biten olumlu meseleler zaten dünyanın gidişatının zorunlu bir neticesi. buna rağmen siz her boku akp'nin başarısı olarak görebiliyorsunuz.

    siyasi sorumluluğun ne manaya geldiğine dair fikriniz yok. sen iktidardaysan, ve onlarca felaket yaşanmasına rağmen hiçbir haltı düzeltemiyor ve üstüne daha da kötü hale getiriyorsan, sen sorumlusun. siyasi ahlak istifa etmeni gerektirir, ki bu işi senden daha iyi becerebilecek birileri ortaya çıkabilsin.

    memleketimin riyakarı bir başkadır. yarın geldiğinde göreceğiz hepinizi, çark edip de millete kendinizi sevdirmeye çalıştığınızda yüzünüze tükürmeye bile tenezzül etmeyeceğiz, katiller ordusu sizi.
  3. yetkisiz sorumluluk, sorumluluksuz yetki olmayacağını bilen insan tavrıdır.

    eğer birine yetki veriyorsanız, aynı zamanda bu yetkinin kullanımından kaynaklı sorumluluk da verirsiniz.

    örneğin, mit müsteşarını ben atıyorsam, tüm ekibi belirleme hakkı bana veriliyorsa, tüm icraatlarından ben sorumlu olurum. bu her tür yetki devri için geçerlidir.

    dolayısıyla ülkenin gidişatından, ülkede olan bitenden hükümet sorumlu olur. bunun sebebi, ülkede yetkilerin hükümette toplanmış olmasındandır.

    beğenmeyen yetkiye talip olmaz.
  4. sorumlu biziz!
    yapılan ilk yanlışta sesimizi çıkarabilseydik bugün böyle olmayacaktı. muhalefet bunu asla başaramaz, bunu sadece halk başarabilir.
  5. bu ve benzeri soylemler akplilerin bilinc altinda yatan ama en azindan simdilik dogrudan soylemek istemedikleri bir dusuncenin disa vurumu:

    akp ve akpliler istiyor ki hic muhalefet olmasin. hic muhalefet partisi, hic muhalif gazeteci, yazar, partili olmasin, akp sonsuza dek hukumette kalsin ve en muhim meseleler dahil hic bir sey icin hesap vermesin. sokakta, sozlukte filan kimse lafini bile etmesin.

    kor muhalefetmis bi de. el insaf.
  6. normal bi görüştür.
  7. recep tayyip erdoğan'ın henüz başbakanken 20.05.2014 tarihinde yaptığı bir konuşmasında değindiği ve tartışmaya gerek kalmayacak kadar açık bir şekilde noktayı koyduğu konudur. kendisi, inandığını her fırsatta farklı şekillerde belirttiği dininin halifelerinden birisinin söylediği rivayet olunan sözüne atıfta bulunarak "dicle’nin kenarında kurdun kaptığı bir koyun bile benim mesuliyetim altındadır." buyurmuş. akp'nin herşeyden sorumlu tutulmasını kafalarında bir yere oturtamayanlar bu açıklamadan ne anlıyorlar anlatsınlar ki biz de aydınlanalım.
  8. akp'nin kendisini her şeyin baş sorumlusu olarak lanse etmesindendir.
  9. ülkenin başında kim olursa o sorumludur elbette, iyi hiç şikayetçi olmayalım mı yani. hep sus hep sus nereye kadar, zaten sustuğumuz için bu haldeyiz.

    edit: kısacası ülkenin namına koydular.
  10. klasik muhalif tipler tarafından lanse edilmeye çalışılan düşüncelerdir.
    bu adam bu kadar oyu aldığı halde hala başarısız ise sizin başarı kıstasınız ne denli yüksekte bilemiyorum. % 50 dediğiniz kitleyi hadi ilk iktidarı döneminde kandırdı diyelim, e be kardeşim 14 yıldır da hala din ile kandırdığını falan düşünüyorsanız, bu ülke adına önerebileceğiniz bir çözüm öneriniz olduğunu sanmıyorum açıkçası. sadece eleştirmekse elinizden gelen meydan her daim boş zaten, sallayın.
    en kolayı bu zaten. bu zihniyet, akp zihniyetinden bile tehlikeli ve faydasız ne yazık ki.