• youreads puanı (9.48)


  1. o solo oyle bir solo ki kendim dinlerken kendimden kıskanıyorum.gilmour hazretlerinin yerinde olsam soloyu asla şarkıya eklemez kimseyle paylaşmaz kendim çalar kendim dinlerdim sadece kendime özel kılar, ibadet eder gibi ritüel halinde çalıp kaydedip dinlerdim. öylesine etkileyici öyle ilahi bir solo ki, bir heves slide yüzüğü aldım sırf bu soloyu çalmak için.ama aylardır öylece duruyor yüzük çekmecede.claude senin ne haddine onu çalmak, otur oturduğun yere sen kim köpeksin diyorum.
  2. division bell adlı, grup dağılmasının ardından waters ile yollarını ayıran diğer üç üyenin 1994'te çıkardığı albümdeki belki en değerli, pink floyd şarkısıdır. ummagumma, atom heart mother gibi birkaç eski albümden melodiler içermekte ve aslen grubun geçmişine; yükselişine ve düşüşüne kısa bir sembolik geziye çıkarmaktadır. fat old sun adlı şarkının girişindeki ziller sonrası gilmour'ın kadife sesi, ikinci kısımda yükselen gerginlikler ve grup içi çatışmayı yansıtan fırça baget darbeleri ve en sonunda da gerçekten ruha ilmek ilmek işleyen solosuyla, tarihe adını altın harflerle yazdırmış bir progressive rock parçasıdır.
  3. solosu resmen grubun önüne geçmiş şarkı.
  4. pink floyd grup üyelerinin şarkılarını lsd etkisindeyken besteledikleri söylenir. böyle bir solo da normal kafayla oluşturulamazdı herhalde. teşekkürler lsd (sakın evde denemeyin)
    rem
  5. zihninizde tutamadığınız düşünceleri gözlerinizden akan yaşlar vasıtasıyla serbest bırakan şahane sanat eseri.
  6. benim için binevi (bkz: lsd) etkisi yaratan şarkı.
  7. fazla yaymayın. çoluk çocuğun ayfonuna düşmesin.
  8. insanlar sevdikleri şarkıyı defalarca dinliyorlar. bana bu onun büyüsünü bozmak, ruhunu rahatsız etmekmiş gibi geliyor. çok sevdiğim belki de en sevdiğim pink floyd şarkısıdır o yüzden her zaman dinlemem/dinleyemem. saygısızlık yapacakmışım gibime geliyor. nadir dinlerim. her seferinde de ayrı bir keyif alırım. gece ve kulaklık bence pink floydun etkisini arttırır hele bu şarkıyı sarhoş edici kılar.

    son olarak hüzünlendirir hatta ağlatabilir.
  9. bazen bu şarkı bazen de stairway to heaven dünyanın en güzel şarkısı oluyor benim için.ekseriyetle bu ama.ağladım mı dinlerken, yok.ama gözlerim baya dolu dolu oldu.