1. bu akşam erzurum fevlet tiyatrosu tarafından mehmet yıldız yönetiminde aydın kültür sanat tiyatrosunda sergilenmiştir.

    oyunun sonunda her ne kadar defalarca bu oyunu yazma amacım halkı eğlendirmektir dese de güntekin bunun doğru olmadığını hepimiz az buçuk anlamaktayız. arkasında toplumun bir yarasını ön plana çıkarmakta ve bunu güldürerek eleştirmekte bu oyunda.

    !---- spoiler ----!

    konusuna gelecek olursak baş belası bir abi borçlarından kurtulmak için yaptığı şeyleri anlatıyor. yalan söyleyen imamdan, karısını testi boş diyerek boşayabileceğini sanan bir adama kadar her türlü şu güzel ülkemin her türlü üçkağıtçısı var bu oyunda.

    !---- spoiler ----!
  2. bu oyunu denizli'de erzurum devlet tiyatrosu'ndan izleme fırsatı buldum. oyuna gitmeden önce önyargılarım olsa da oyunu izledikten sonra kesinlikle bu önyargılarımın yersiz olduğunu gördüm. 1 saat 45 dakika süren bu oyun hiçbir dakikasında sizi sıkmadan eğlendirebiliyor. güleriz ağlanacak halimize diyerek toplum yapısındaki aksaklıkları görmemizi sağlıyor. kurnaz bir abi, saf kardeş, çıkarcı imam gibi karakterlerle seyircilerin karşısına çıkıyorlar. eğer gösterimden kalkmadı ise ve izleme imkanınız varsa mutlaka izlemelisiniz.
    *hülle:medeni kanun'un kabulünden önce, kocasından üç kez boşanan kadının, yine eski kocasıyla evlenebilmesi için yabancı bir erkeğe bir günlüğüne nikâh edilmesi
    *hülleci:hülle yoluyla evlenme işini gerçekleştiren kimse