1. sosyal platformu olan hürriyet sosyal'i kapatma kararı almış 17 aralık tarihinde kapatıyor kullanıcılarına şöyle bir veda yazısı hazırlamış;
    "değerli hürriyet sosyal kullanıcımız,

    sizden aldığımız geri dönüşlerden hurriyet.com.tr ve hürriyet sosyal olarak iki yapının kullanım farklılığının karışıklık yarattığını fark ettik. bundan dolayı hürriyet sosyal olarak kullandığınız üyeliğinizi ve yorumlarınızı hurriyet.com.tr’nin genel üyelik yapısı ile birleştirdik. 17 aralık 2016 tarihinden itibaren, hürriyet sosyal kullanımı devam etmeyecektir. buradaki mesajlarınız ve gönderileriniz kişisel verilerinin korunması kanunu kapsamında silinecektir. önümüzdeki dönemde sizlere daha iyi hizmet verebilmek için yapımızı sizin istekleriniz doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz. hürriyet sosyal’e göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.

    saygılarımızla"

    güzel oluşumdu iyi insanlar tanıdım, arkadaş oldum, kahvaltı, akşam yemeği, tiyatro gibi etkinliklere katıldım. mesafelere rağmen^:kayseri, izmir, almanya^ bu etkinliklere gelenler oldu. ilk zamanlarında bu etkinliklere yazar ve editör katılımları da oldu. köşe yazarları ile yazıları hakkında çabuk iletişime geçme onlarla gündemi tartışma gibi getirileri oldu. kısaca güzel anılar biriktirdiğim sosyal platformdu.

    tabi son dönemlerde havuz medyası olma yolunda emin adımlarla giden hürriyet gazetesi bu platformda neredeyse bütün yorumları, paylaşımları kısıtladı kullanıcılarına bıkkınlık verdi kendinden uzaklaştırdı. sonuç olarak, bitirme kararı aldı.
  2. nobel ödüllü yazar orhan pamuk’la yapılan söyleşiyi 'hayır' görüşünü dile getirdiği için yayımlamayan gazete.

    işte böyle böyle seçime gidiyoruz. 2 seçenek var 'evet' ve 'hayır' ikisi de kişinin demokratik hakkı. ama gel gör ki 'hayır' oyunu özgürce kullanacaklar bunu dile getirince hemen aforoz ediliyor. gerekirse işten atıyorlar olmadı sansür uyguluyorlar hızlarını alamazlarsa vatan haini ilan ediyorlar. yarattığınız karanlıkta kör olacaksınız!