1. genel olarak türkiye'deki "neredeyse" bütün siyasetçilerin düşünmeyen,sorgulamayan insanlara hitap ettikleri için kutuplaştırmaktan,ötekileştirmekten puan topladıklarının farkında olup sıkça başvurdukları açıklamalardan birisi.
    sorgulamamak lazım..p.r. çalışması..:)
  2. koskoca devrim gerçekleştir, dünya'nın saygısını kazan, ülkeni -komşusu olmasına rağmen- abd'ye muhtaç etmeden yönetilebilir bir hale getir, paçozun biri çıkıp eşkıya desin.

    tanım: devrimcilere kıl olan siyasiye ait söylem.
  3. bir şeriatçı hırsız beyanı. bence sadece bu beyanla bile ahlakın doğuştan gelmeyen bir şey olduğunu anlayabiliriz. bu toprakların neden böyle olduğunu düşünüyorum aklıma emperyalist güdümlü islamcılıktan başka bir şey gelmiyor. bir diğer söylem ise zamanında, müslümanlara yapılan baskılar. sözüm ona baskıdan, yasaklamadan kurtulmak isteyen bir insan aydınlanmaz mı arkadaş?

    ama yok. nasıl bir iç dünya, nasıl bir haysiyet, şeref var.
    cinsellik kaynaklı bir motivasyonun, kişinin kendi benliğini nasıl yok ettiği ile karşı karşıyayız.
  4. hiç şaşırmadığım bir söylem. ne bekliyoruz ki che ya da marcos'a sempati ile mi yakalaşacaktı bu kitle. kendi mangal kültürlerinden olmayanlara tahammül edemiyorlar. tarih, sanat, müzik bir şeyden zevk alamayalım, sadece onları ve yaptıklarını konuşalım. tam olarak bu istedikleri. olay che değil zaten. kendi gericiliklerini herkese aksettirme güdüsü. insanlar farklı liderler, anarşistler hatta evet eşkıyalara sempati besleyebilir. zaten bu gibi insanları okumuş gençler de "senin gençlerin" olmak istemeyecektir. gece gece sinirimi zıplattılar yine.
    sezgi
  5. yakam da değil de sol kolumun bilek kısmında imzası var. ben simdi hangi kategoride oluyorum ?

    tanım: aslinda bizleri sinirlendiren şey bu zihniyetin bu açıklamayı yapması değil , devletin en üst kademesinde oturan şahısların kahvehanede konuşulan jargon ile demeçler vermesi. seversiniz sevmezsiniz lakin sizin bir unvanını var ve bu yapacağınız açıklamaların seçtiğiniz dilin daha ağdalı olması gerektiğini dusundurtuyor insana.
  6. serkan inci'nin de benzeri bir açıklaması var kelimesi kelimesine aynı olmasa da mealleri aynı olan tahliksiz bir açıklamadır
  7. ya şimdi ayvayı yedik berkecanlar, merveler sosyal medyada che paylaşımı yapmaya başladı. beğendin mi yaptığını yobaz başkan?

    bu adam öldüğünde torunu bile unutacak kalkmış comandante che' ye eşkıya diyor. ya benim gencim ne demek ya foseptik ağızlı.
  8. ya hocam, gömleğime abdülhamit yazacaktım da abdül yazıyorum gerisi sığmıyor, burnu eteğime kadar iniyor, olmuyor yani, ne desen olmuyor...
    mesut