1. vizyonsuzun bayrak taşıyanıdır. net.
  2. bu ideale ulasip kendini gerceklestiren birey mutlulugun bu olmadigini anlayip meslegini icra ederken cevresine nagatif enerji sacmayi ihmal etmez. bir de bu ugurda yillarini heba eden atanamayan memurlar vardir. o sahte mutluluga o kadar odaklanirlar ki baska yollara goz kapatip hayatin gosterdigi baska yollara girmezler. hep bir magduriyet psikoloji ile yasadiklarindan depresif halleri vardir. bu ugurda harcanilan zamanda baska ugraslar bulsalar memuriyetten daha mutluluk getirecek hayatlarina. harcanan paralari zaten anlatmiyorum. hayatta motivasyonu bu olmamali insanin, memuriyet bir secenektir bir gaye degil. bu anlattiklarimdan memuriyeti yada memurlarimizi kucumsedigim anlasilmasin elbetteki guzel bir meslek ama olmazsa olmaz degildir.

    edit: yanlis anlasilmamak adina tekrar diyorum. memur olmak bir secenektir, ideale donusturmek, olmazsa olmaz yapmak sakincalidir. bu her sey icin gecerli. hayatinizda olmazsa olmaz bir hedef koymak size zarar verir. bunu anlatmaya calistim. memur olun olabiliyorsaniz ama olamadim, olmaliyim, kpss, atama, ek atama, sozlesmeli atama vs derken bunlara kafayi takip bir gram ilerleyemeyen kisiler olmayin.
  3. şu sıralar neredeyse bütün arkadaşlarımın dönüştüğü insan tipi.

    en fazla 4 bin lira maaş, göbek, renault megane, 2 çocuk, kaynana-kayınbabalı pazar piknikleri.
    hayale bak 25'inde emekli olup ölüyor insanlar :d

    edit: 2 kere vizyonsuzdur. hareket özgürlüğünü -daha doğrusu kendi özgürlüğünü kendisi- kısıtladığı için zamanla işinin kölesi olur. vizyonsuz eşiyle birlikte çocuklarını memur hayatına sürükler. miras olarak sikko bir memleketin dandik mahallesinde bir ev, ortalamanın altında bir araba bırakır. çocukları ise devlet okullarında aldıkları vasat eğitimle birlikte yeni memur adaylarına dönüşecektir.

    bu tip insanların çevresi de aynı zihniyetin mahsülleri olduğu için aynı tip insanlarla etkileşimde bulunulur. bu durum apayrı bir yazıya konu olabilir.

    yıllar boyu ev alma planları yapılır. ev almak için çoluk çocuğun yiyeceğinden giyeceğinden keser. eğitime gerekli önemi vermez. sikko memleketlerde yaşamını devam ettirme hayali vardır. neden? çünkü çorum daha ucuz.

    yaptığın işten keyif almazsın, hayatının en mutlu anları atm başında 2-3 asgari ücret kadar tutarı eline aldığın andır.
    mutlu değildir ama işi de bırakamaz. neden? çünkü özel sektör hiçbir şey yapamayan adama para ödemez. bu yüzden bırakamazsın. eli iş tutanlar da risk alıp bırakamaz işini.

    amirinden azar yersin, tokat yersin yine bırakamazsın. neden? bir kere o işe girerek gebe bıraktın kendini. özgürlüğünü verdin. bir daha da öyle kolay kolay geri alamazsın.
    neyse çok da tatava yapmamak gerek, bu düzene memur da lazım.
  4. 30’ una gelip ananın babanın eline bakacağına düzgün iş isteyen adamdır. sülalesi rahat değildir, candır. aksini iddia eden vizyonsuzdur, net.
  5. gerçekleşmesi muhtemel olan ideal. zibilyon tane idealin var ve hiçbirini gerçekleştiremiyorsan bunu yapan adamlardan daha aşağıdasındır. ee siz hangi ideallerinizi gerçekleştirdiniz anlatsanıza biraz. bütün ilim irfan dünyası sizi konuşuyor da haberimiz mi yok. herkes çok vizyonlu maşallah. etiket yapıştırmak ne kolay oldu bu devirde ya.