1. bugün tahliye edilen doktor kökenli hdp milletvekili. grup başkanlığı görevini yürütüyordu. 5 kasım 2016 sabahı gözaltına alınmıştı.
  2. serbest bırakıldıktan 22 gün sonra bugün tekrar gözaltına alınan milletvekili. yaşadığımız bugünleri ileride tek bir kelime ile anacağız: utanç.

    "...dtk’de yaptığım konuşmamda geçen ‘demokratik özerklik’ ifadesi hdp parti tüzüğünde var ve meclis anayasa uzlaşma komisyonuna da sunmuştuk. biz demokratik özerkliği bütün türkiye için çözüm projesi olarak sunmuştuk. parti tüzüğü kapsamında yaptığımız çalışmalar nedeniyle suçlanıyoruz. ... cezaevi koşullarından kaynaklı sağ ayağımda kısmi felç oluştu. bu nedenle hastanede cerrahi bir müdahale yapıldı bana. şu an halen tedavim devam ediyor. bu kısmi felcin kalıcı hale gelmemesi için fiziki tedavi görmem gerekiyor. bunlar ortadayken apar topar hastaneden çıkmaya zorlandım. zorla mahkemeye getirildim..."
  3. 16 yıl 8 ay mahkûm edilmiş hdp diyarbakır milletvekili. Hdp içinde ki en bilgili ve ilkeli insanlardandır benim için.
    Bu kararı verenler, kendi adalet sistemlerinin altında ezileceklerdir.


    Ayrıntılar