1. ilkine olan mudahale cok asiri oldugundan, insanlar oldugunden ve neredeyse kimse sorumlu tutulmadigindan, digerleri davalar, orgut uyeligi suclamalariyla korkutulduklari ve toplumda hic bir ise yaramadi algisi olusturuldugu icin gerceklesecegini sanmiyorum. olsa bile bu kadar buyuk kitlelerden destek gormeyebilir.
  2. muhtemelenn başkanlık referandumu yüzde 55 gibi bir oranda kabul edilecek. belki o zaman yeni gezi için gereken gazı sağlamış oluruz. hadi hayırlısı.
  3. olmasına ihtimal dahi vermiyorum. olsa keşke, başarılı da olsa ama bir düşten başka bir şey değil bu. ancak gezi eylerimleri zamanında olan özgürlüğün ve tanınan hakların çeyreği, zerresi dahi yok şu anda ki ikinci gezi diye bir şey peydah olursa da tayyip ohal'den aldığı yetkiye dayanarak kimsenin gözünün yaşına bakmaz. herkes de bunun bilincinde.

    üstteki yazarın dediğine katılıyorum. böyle bir şey olursa bizim zararımıza olacaktır. referandumu iyi takip etmek, halkı bilinçlendirmek gerek eğer bir şey yapılacaksa. yoksa öbür türlü bir direniş yaşanırsa bedeli ağır ödenir maalesef.

    unutmadık, ali'yi.
    unutmadık, ethem'i.
    unutmadık nicelerini,
    ancak şu an pasif direniş değil masada direniş gerek.
  4. artık yapılması elzemdir. zamanında katılıp destek vermiştim. halkımızın bu konuda tecrübesi var. yine yapalım ama bu sefer daha yıkıcı olmalı. tayyip dikdatörüne biz halen varız diyebilmeli.
  5. şakşakçılar da bir yere kadar.

    ulan siz hala ders almadınız mı?ilk gezi eylemleri,halkın tayyibe olan bağlılığını perçinledi.
    bunda en büyük etken ise mr. ve mrs.provokatörler.

    ikinci bir gezi eylemi,hmmm....belki sinop olabilir, çünkü nükleer santral kurulacak oraya.

    ayrıca bu sefer bir ağaç yüzünden de diyemezler.benim eyleme dediğim yok,lafım eylemcilere....

    bu eylemcilerin hepsi kendini 68 kuşağından yeni çıkmış sanıyor. hepsi (ama hepsi) bir ideal uğruna değil "ayyyyh hadi marjinal olalım .s" kafasında olmak için ......(neyse)

    amaçları sadece tayyibi indirmek olsa diyeceğim laf yok,yapsınlar.lakin sadece bununla sınırlı kalmayacak. ülke bu eylemcilerin yarattığı kargaşa içinde boğularak ve hep kendimizi benzettiğimiz ortadoğu ülkelerinden "bu sefer" hiç bir farkımız kalmayacak!

    kısacası,eyleme evet (o da belki (!) ),eylemcilere hayır.
  6. ak parti iktidardan düşecek.
    aksaray yıkılacak.
    sadece lise mezunları oy kullanacak.

    yoksa bu işin sonu yok.