• youreads puanı (9.00)


  1. istanbul çıkışlı post rock, ambient, experimental grubu kafabindünya'nın tek albümü olan "obi"nin üçüncü parçasıdır. duyguları ifade etmekteki tek yolun kelimeler olmadığını, melodilerin de bir çeşit ifade biçimi olduğunu dinleyene hatırlatır. sevgiliyle olan ilk buluşmadaki o saf mutluluk ve heyecan parçanın her bir anında hissedilebilir.
  2. şarkıyı ilk defa dinlememin üzerinden iki yıldan fazla zaman geçmiş. bir otobüs yolculuğundaydım, öğleden sonraydı. sırtıma kastı olan bir koltuğun, yüzümün sol yarısını yakıp kavuran güneşin, muavinin üzerime döküp yapış yapış olmama sebebiyet verdiği gazozun, yanımdaki koltukta annesinin kucağında avazı çıktığı kadar ağlayan bir bebeğin ve sol bacağıma giren krampın bana gün yüzü göstermediği bir yolculuktu ve ben bu şartlar altındayken, ilk buluşmanın o tuhaf, büyüleyici heyecanını hissettim bu şarkıyla. bu hissi böyle bir zeminde verebilecek şarkı sayısı çok azdır.

    bir ilk buluşmanın bende yarattığı hemen hemen tüm psikolojik ve fiziksel semptomları yaşattı yaklaşık dört dakika içerisinde. hem ne güzeldir ilk buluşmalar, ne farklı bir histir. bu şarkı da o farklı his karışımının notalara dökülmüş hali. ismi gibi, gerçekten bir ilk buluşma şarkısı bu. kalbi sırf göğsünde değil bünyesindeki her noktada atıyor.