• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.29)
im juli - fatih akın
daniel, öğrencileriyle yakın ilişki kurma konusunda isteksiz davranan, kendi dünyasına gömülü genç bir öğretmendir. juli ile tanıştıktan sonra yaşamının yeni bir yön alabileceğine inanmaya başlar. çünkü kadın, daniel'in falına bakmış ve hayatının aşkını pek yakında bulacağı konusunda onu ikna etmiştir. bir süre sonra adam, bir türk kızı olan melek'e tutulur ve peşinden türkiye'ye gitmeye karar verir. juli ise daniel'in peşindedir ve birlikte bir dolu süpriz ve tesadüflerle dolu keyifli bir yolculuğa başlarlar.


  1. izlendiginde sizi yollara ve aşka sürükleyen, yerinizde durmak zorunda(!) olduğunuzda da etkisiyle sizi kahreden en samimi fatih akin filmlerinden biri.
  2. adını duyunca gülümsedim. hala gülümsüyorum. bir müddet gülümseyeceğim.
  3. sıcacık ve sempatik hem aşk hem de bir yol filmi. oyunculuk, senaryo, müzikleri ile gözümde kusursuz bir yapım. ayrıca filmde hem fatih akın'ı hem de kardeşini görmek de ayrı keyif.
  4. yorum katılmış bir aşk filmidir. zaten aradığımız şey ve yönetmenden beklenen de budur. aşkın insanı nasıl değiştirdiğini çok tatlı anlatan fatih akın filmi.
    mavi
  5. aşk acısıyla kıvranan mutsuz bünyeye,
    beraberliğinin daha en başında yoğun, coşkun hislere sahip çok aşık çifte,
    "bir şeyler izlesek de, şöyle bir iki saat güzel güzel geçsin." diyene,
    aşklı film getirin bana izleyip ''niye benim yok ulen !?''diye ağlayacağım diyene, daha bir sürü bir sürü insana tavsiye ettiğim hatta zorla izlettiğim, bittiğinde surattan bir süre düşmeyen gülümseme bırakan pek güzel fatih akın filmi.
  6. mea lux, meum desiderium diye mottosu olan gunese kosan tutkulu asiklarin yaza sigan omurluk oykusu.
  7. insanı bir şekilde mutlu eden bir film. seyahat planlarım kafamda dönerken bir seyahat filmi izlemeye karar verdim ve daha önce duymadığım bu fatih akın filmine rastladım. iyi ki rastladım. hem seyahat için gaza getirdi, hem de içimi ısıttı adeta. film tesadüflerin sınırlarını zorlasa da biraz da buna inanmamızı istiyor, böyle böyle insanın içine umut doluyor, bir mutlu oluyorsun sanırım.

    !---- spoiler ----!

    romanya sahnelerinin fotoğraflarla anlatılmasının sebebi film için izin çıkmamasıymış. filmin kalanını bu güzel anlatımla izleyebilirdim başka yerden de izin çıkmasa.

    !---- spoiler ----!

    tehlikeli, macera dolu, romantik bir yolculuk filmi.
  8. yol fimlerinin müptelası olan şahsımın en sevdiği yol filmlerinden biridir. fatih akın kaynaklı türk esintileri, idil üner' in seslendirdiği güneşim, yoldaki binbir macera, hepsi muhteşemdir. bir iki saatliğine sizi başka bir aleme götürür.