1. hep kendiniz olun.işin püf noktası algıda.evrende herşeyin bir neden-sonuçç ilişkisine dayandırılabileceği kanısındayım.etrafınızda olan bitenleri bu yolla açıklayabildiğiniz an çıkarımları kendiniz yapmanız kaçınılmaz.tabi önce neler olup bittiğini iyi gözlemlemeniz gerekiyor.
    bunları yaparkende gülümseyin.o sizin suratınızda bir maske gibi duracaktır.bir nevi şaşırtmaca.hem zararsız hem herkesin yapabilmesi gereken güzel bir özellik.
  2. iyi olmayan bir insana iyilik yapmak imkansızdır. hatırı için çiğ tavuk yeseniz, ne garip adam tavuğu çiğ seviyor demek diye düşünür. hayata bakış açısı gereği herkesi kendi gibi sandığı için iyiliği asla göremez. bu yüzden belki de ' iyilikten ne anlar ' gibi bir deyim var.
    porte
  3. kırıla kırıla kırmayı öğrenirsin bu hayatta.
  4. aile en önemli gerçektir
  5. yeni tanıştığınız biri hangi konudan ısrarla bahsediyorsa o konuda zaafı var demektir. ahlaktan dem vuran ahlaksız , dürüstlükten dem vuran uckagitci, başarıdan bahseden eziğin teki çıkacaktır. bir dönem yaptığım iş gereği çok sayıda yeni insanla tanıştım ve hemen hiç sasmadi bu kural. tecrübe ile sabit. ayrıca, bütün genellemelerden nefret eden biri olarak bunun istisnai durumlarını da göz ardı etmemeye çalışıyorum .
  6. birine salak dersen cevabı sensin o oluyor. gülümsersen o da gülümseyerek karşılık veriyor. çok garip.
    porte
  7. arkadaş ortamında biri hedef alınıp hep onun üzerinden bazen küçük düşürücü şakalar yapılıyorken ,diğerleri tarafından bazen kendisine de yöneltilen bu tür şakaların hedefi olmaktan kaçmak için ,hedef alınan şahsı iyice gömmek ve yapılan şakalara kahkaha naraları atarken içten içe umarım bir sonraki şakanın kurbanı ben olmam acizliği.hele hele bunu hedefin gözlerinde gördüğünde koltukaltında oluşan ter damlacıklarının sugötürmez doğruluğu
  8. gerektiğinde bencil olmasını bilin.
    gün gelir verecek daha başka hiçbir şeyiniz kalmayana kadar tükenmiş halde bulursunuz kendinizi. kötü kalpli olun, kırın, yıkın demiyorum. elbette nazik olun. ama hiçbir şeyin sizden önemli olmadığını da sık sık hatırlatın kendinize.
  9. bu konuda geçen zamanlar da izlediğim bir video vardı. ''zeki insanların kullandığı Manipülasyon'' bu videoyu izlerken kendi hayatımla biraz özdeşleştirince çoğunun doğru olduğunu anlamıştım. bu arada videoyu hazırlayan youtube türkiye'nin en büyük bireysel kanallarından birine sahip olan ruhi çenet'e teşekkür ederim. videoları titizlikle hazırladığı çok net.
  10. çok iyi olmayın gaddar olun , çok önemsemeyin vurdumduymaz olun ve kimseye kendinizden fazla değer vermeyin !