• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
insan yazgısı - andre malraux
"andre malraux, adının simgesi olacak bu romanı yazarken, 20. yüzyılın en çarpıcı öğretisi ortaklaşmacılığa inanan bir yazardır.
seçtiği bir avuç kişiyle, mao'nun o ünlü "büyük yürüyüş'ü henüz bir düş olarak bile düşünülmezken; çan kay şek ve ordusu bütün çini demir pençesi altında inletirken, insanın yeryüzündeki yazgısını değiştirmek üzere ancak bireysel çözümler tasarlanabilmektedir. bunların en umut vericisi de elbet, düzenli bir orduyla savaş alanında yenemeyecekleri çan kay şek'i öldürmektir.

rus kökenli katov, alman hemmelrich, bilge gisors, kyo, çen gibi silahsız, donanımsız, her şeyden önemlisi beş parasız ortaklaşmacılar, her türlü olanağa ve kimilerini tiril tiril titreten tanklara sahip çan kay şek'i ortadan kaldırarak tarihin akışını değiştirme tasarısının umutsuz kahramanları olmuşlardır. baştan sona merakla, tutkuyla okuyacağınız bu romanda, gerilimi bütün çarpıcılığıyla aktararak; bu umutsuz savaşıma girişmiş insanların acılarını, sevinçlerini, umutlarını, kısacası yazgılarını bin bir ayrıntıyla süslemeyi başarmıştır malraux. romanın her sayfasında, bu kişilerden birini ya da birkaçını, olanca sıradanlıktan, çelişkileri, korku ve umutları, yiğitlik ya da çaresizlikleriyle karşınızda, daha doğrusu içinizde bulacaksınız."


  1. söz konusu eser "insanlık durumu" adıyla da geçer. malraux yalın bir dil iyi bir olay örgüsüyle temiz bir roman ortaya koyuyor.