1. cinsiyet ayrımı baz alındığında daha çok sırıtan, insana ait iki cinsiyetten biri olan 'erkek' lerde ayrı bir kötü duran tavır, söz, jest, kültürel öge, hareket, üslup vb. vasıflar / nesneler / yaşam tarzları / tercihler ya da akla her ne geliyorsa odur.

    başlıca örnekler :

    -bir insanı ikaz edeceği anda beş parmağını havaya doğru vertical olarak birleştirmesi ve cümle sonundaki her yüklemde elini şeklini bozmaksızın öne doğru sallaması.

    -sokak hayvanlarına tekme, taş veya herhangi bir obje atmaya yeltenmesi

    -hoşuna giden, ona alımlı gelen bir kadını beğendiğini belli etme konusunda "incelik" sözcüğü yerine doğrudan 'yogi mode' versiyona geçmesi. (bkz: ayı yogi)

    -anahtarlık ile kulak kaşıma stratejileri. (bunun felsefesini ayrıca yapacağız)

    -yaşıtı genç kızlardan veya kadınlardan bahsederken isimlerini kullanmak yerine "garı, gız, manita" gibi tasvir tercihleri. hadi bu sonuncusu, en soft olanı olsun. fakat unutmayınız, dil düşüncedir.
  2. kadına benzeten her şey.
  3. sohbet ortamında bir kadın varken küfürlü ve bel altı konulardan konuşmak. yapmayın şunu allah aşkına, ben utanıyorum.
  4. burnunu karıştırması, tükürmesi, serçe parmağı ile kulağını karıştırması, balgam çıkarması.
  5. küfür etmemek.
  6. "toplumsal cinsiyet nasıl çalışır?" diye sorulsa cevabı, erkeklere yakışmadığı düşünülen şeylerde bulunabilir. patriyarkal toplum düzeninde mekanizma esasen kadın cinsiyeti üzerinde biçim verme gayesi güderken erkeği de ıskalamaz. başlığa yazılanlardan da görülüyor zaten.

    söz gelimi burun karıştırmak ya da hayvan tekmelemek sadece erkeklere mi yakışmıyor? yoksa kamusal alandaki davranışlarımızı sınırlayan toplumsal normlarla alakalı bir konu mu?

    en fenası erkekten "kadın gibi davranmaması"nı bekleyen kadınlardır ki onlar, çoktan kendilerine verilmiş olan yardımcı rolü kabullenmiş görünüyorlar.
  7. üniversite ortamında gördüğüm saçlarını kızıla boyatıp apaçi gibi ortalarda gezerken, altındaki yeşil pantolonla sirketten kaçmış görüntü. yapmayın beyler bir erkek olarak sövüyorum.
  8. - kadinlarin yaninda kufurlu konusmasi.
    - salak salak espri yapip bide bunu aciklamaya calismalari.
    - sevgilisi olan kadina yavsamalari, ozellikle kankasinin sevgilisiyse. (bkz: orospu cocugu kimdir)
    - yine kadinlara karsi kaba olmalari.
    - gevsek gevsek konusmalari ve surekli el sakalari yapmalari. (bkz: ibne)
    - bide salak kiz neyse de, salak erkek hic cekilmiyor ya.
  9. baska erkekle cinsel iliskiye girmeleri..

    edit: yorum, basligin ismi degistirilmeden önce, "erkekleri itici yapan seyler" ken yazilmistir.