• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (6.88)
inside llewyn davis - ethan coen, joel coen
inside llewyn davis, joel ve ethan coen tarafından yazılıp yönetilen 2013 yapımı abd dram filmi. 2013 cannes film festivali'nde büyük ödül'ü kazanmıştır.


  1. uyanır uyanmaz sigara yakan bir adamın filmi. yaktıranlar utansın.
    soundtrack
  2. malum ortamlarda sanat eseri olarak adlandırılan benim için ise vakit kaybından öteye gitmeyen film. neymiş diyaloglar efsaneymiş de dram müthişmiş de bakışlar on numaraymış. keşke uyuyakalsaydım izlerken rüyamda daha güzel şeyler görürdüm belki.
  3. güzel bir film. farklı bir dünya ve zaman. görüntüler, oyuncular çok başarılı. llewyn dawis karakteri kurgu olsa da 1964 tarihli inside dave van ronk isimli bir albümü olan Dave Van Ronk isimli folk şarkıcısından ilham alıyormuş.

    !---- spoiler ----!

    coen kardeşler bir güzelleme çekmemişler. gururlu sanatçı bunalımları, yaratıcılığın buhranları falan yok filmde. tüm defolarıyla bir paket llewyn davis ve çevresindekiler. hayallerinin, ideallerinin peşinden koşan birinden ziyade sorumsuz, dengesiz, güvenilmez ve pragmatist biri olarak tanımlarım ben kahramanımızı. zararı kendine diyebileceğimiz bir tipte değil.

    filmde ki Dylan ayrıntısı hoş. Dylan ve van ronk arkadaşlarmış.

    !---- spoiler ----!
  4. hayatın ta kendisi olan film. ne bir eksik ne bir fazla. çabalayan, uğraşan; karşısında kötü güçler, kötü adamlar olmadığı halde başaramayan herhangi birinin hikayesi.
    kup
  5. filmi izledikten sonra hang me oooohh hang mee diye mırıldanmayan bizden değildir. film kedisiyle , müzikleriyle coen kardeşlerin abartılmış diğer filmlerinden çok daha güzel
  6. llewyn dawis karakterinin gerçek olmadığını filmi bitirdikten sonra şaşırarak öğrendim. bu bakımdan karakterin ismini filmin ismine vermeleri şaşırtmacalı bir tercih olmuş. belki özellikle bir "gerçeklik intibası" yaratmak istedi yönetmenler.

    hoş bir film ancak sağda solda yazdığı gibi 21. yüzyılın en iyi on birinci filmi olmayı ne kadar hak ediyor emin değilim - kötü film olduğu için değil, çok belirgin bir iz/duygu bırakmadan geçip gittiği için. bence tabi.

    o kadar ki, robert altman'ın country müzik içerikli filmi (ve son filmi) a prairie home companion'ı bi pıt tercih edebilirim bu filme.