• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.48)
inside out - pete docter, ronnie del carmen
babasının yeni işi nedeniyle amerika'nın orta kesiminden san francisco'ya taşınan riley (seslendiren kaitlyn dias), yeni ortamına uyum sağlamakta güçlük çekmektedir. hepimiz gibi davranışları, duygularından etkilenen riley'nin beynindeki duygu merkezinde yaşayan neşe, öfke, korku, tiksinti ve üzüntü, genç kızın hareketlerinde büyük pay sahibidir. yeni yaşamındaki çalkantılar duygu merkezinde bir krize neden olmuştur. neşe, olaylara olumlu yanından bakmaya çalışsa da diğer duygular yeni şehir, okul ve yaşama karşı farklı reaksiyonlar gösterir.

----sinemalar.com alıntısıdır---


  1. çok doğru tespitleri vardır ve öyle güzel anlatmıştır ki size zihninizin içini, kendinizi inanmaktan alıkoyamazsınız. çocukluk veya gençliğinizde mekan değişikliği yüzünden arkadaş edinme problemleri yaşadıysanız özellikle izlemenizi tavsiye ederim. duygulandırır.
  2. dün akşam izlediğim film. bazı sahnelerinde beni güldüren bazı sahnelerinde ise hiçbir filmde ağlamamış beni bile ağlatan filmdir. filmi izlerken aklıma babam ve oğlum'un o ünlü repliği geldi:

    "insan büyüdükçe hayalleri küçülür mü baba?"

    bu sözün belki de filmle çok bir alakası olmayabilir. ama benim aklıma geldi işte..
    çünkü küçükken kurduğunuz o hayaller, neşeli günler günün birinde yok olup gidiyor. insan büyüdükçe sadece hayalleri değil yaşadığı mutluluklar da küçülüyor...
  3. arabesk animasyon. işler yoluna girmeyecek diye kalp çarpıntısıyla, kederle izledim.
  4. türkçe'ye "ters yüz" olarak çevrilen, 8.5 imdb puanlı, 2015 yapımı animasyon.

    hedef kitlesi çocuklar olsa da bildiğin yetişkin filmi. bana animasyonu sevdirmiş olabilir kendileri. çokça gülümseten, hüzünlendiren, bir şeyleri sorgulatan, insanın duygularını allak bullak eden bir film. izleyin, izlettirin.
  5. imdb puanını hak eden çok güzel bir animasyon. keşke bitmeseydi daha ergenlik gençlik olgunluk vardı. neşe, üzüntü, korku, tiksinti, öfke gibi duyguların işleyişini anlatmaya çalışsa da asıl konunun özünde üzüntünün yani kederin insanı insan yapan bir şey olduğu vurgulanmış. favori filmlerim arasına girdi bile. kaçırılmamalı.
    abi
  6. mükemmel bir film
    beyinin işlevlerini, duygu durumlarını hayal dünyasında animasyonla anlatmak çok güzel olmuş.
    en çok da babanın duygu merkezindekileri beğendim erkek duygu durumunu çok iyi yansıtmışlar.
  7. wall-e'den sonra animasyonun büyükler için de olabileceğini konu alan, psikolojiyi ise bir çocuğun bile anlayabileceği şekilde ele alan film.

    izlenmeli, izlettirilmeli. yeni çocuk sahibi olan bireylere ise tekrar tekrar izlettirilmeli diye düşünüyorum(*:swh)
  8. her duygununun varlığının olması zıt duygunun varlığınını olmasıyla paralel olan alt mesajı, duyguları somutlaştırıp farklılaştırmış olarak karşımıza çıkartan yapım. en iyi animasyon kategorisini aşıp en iyi film kategorisinde yarışabilecek kadar iyi bir film olması; kaç yaşında olursanız olun bu filmin izlenmesi gerektiğini düşündürtmüştür. son olarak eklemek istediğim bir cümle var,

    *duygu geçişleri önemlidir, hep aynı seyirde duyguları yaşamak o duyguların önemini azaltır.
  9. muhteşem bir animasyon. bir insanın duygu/düşünce yapısı bu kadar iyi anlatılır. resmen yetişkinlere ders niyetine izletilmeli.
  10. hayata dair mükemmel bir tespit içerir, ne zaman hep hatırladığımız bizi biz yapan anılarımızı hatırladığımızda farklı bir ruh durumuna girmeye başlıyorsak, o zaman hayatımızı ilk zamanlardaki haline getiremeyecek kadar değişmişizdir.