1. tabletler için resmi uygulaması olmaması nedeniyle, eğer nat geo gibi her gün 48 adet fotoğraf paylaşan hesapları takip ediyorsanız, telefon uygulamasında akışınız bir çöplüğe dönebiliyor ve az fotoğraf paylaşan hesapların paylaşımlarını kaçırabiliyorsunuz.

    bir de sayesinde şunu öğrendik: fitness = tayt giyip göt sergilemek
  2. 2007 mezunuyum. keşke benim üniversite zamanımda da olsaymış dediğim uygulamadır. şimdiki üniversiteliler çok şanslı.
  3. e-ticaret için olmazsa olmazdır, doğru, planlı kullanılırsa büyük bir reklam derdinden kurtarır.
  4. evcil hayvanların evcil hayvanlarımı takip ettiği platform. nitekim iki tarafta bunun farkında değil. bir nevi circle jerk denebilir.
  5. çocukken etrafımdaki insanlardan çok duyduğum, sürekli söylenen bir söz vardı. "yediğin içtiğin senin olsun, gezip gördüklerini anlat". o zamanlar hiç anlamazdım, neden böyle söylüyorlar diye sorduğumda anlatırlardı "oğlum olan var olmayan var, ayıptır yediğin içtiğinle övünmek" diye. kaybettiğimiz en büyük değerlerden birinin müsebbibi olan aplikasyondur kendisi...

    artık gaziantep'e giden biri zeugma'dan, dülük'ten, rumkale'den, fırat'tan bahsetmiyor. onun yerine bilmemkim restoranındaki sofrasının fotoğrafını çekip paylaşıyor, yetmiyor facebook'ta yazıyor, o da yetmiyor geldiklerinde sadece yediklerini anlatıyorlar. hele ki son yıllarda herkes gurme, bilmemnerde fatma teyze'nin yeri varmış muhteşem gözleme yapıyormuş. gezmekten anladığımız yemek yemek. eşimize dostumuza zaten saygımız kalmamış, canı çeker mi, durumu var mı yok mu, hadi hepsini geçtim senin ne yediğini umursuyor mu falan, önemsiz detaylar bunlar.

    mevzuyu daha da genelleştirecek olursak zaten bu sistemde çoğu kişinin yemek yemek dışında bir zevki kalmamış. bir dolu eşim dostum var tatil günlerinde, boş vakitlerinde eşini veya sevgilisini koluna takıp istanbul'un yemek yerlerini keşfe çıkan, her hafta sonu farklı bir yerde kahvaltı eden, sürekli yemek peşinde olup bir türlü aradığı, özlediği doğal doyuma ulaşamayan. hepimiz yaşıyoruz bu sendromu, bu çağın hastalığı, vebası bu. hiçbirimiz hiçbir şeyden eskisi kadar keyif alamıyoruz. habire yiyoruz...
  6. hala windows phone versiyonunun beta sürümünde olduğu microsoft düşmanı sosyal paylaşım sitesi/uygulaması.
  7. hic uye olmadigim, olmayi da dusunmedigim site, aplikasyon, platform, her ne halt ise.
    size ne benim ne yaptigimdan, bana ne sizin ne yaptiginizdan.
    insanlarin ego tatmini yaptigi yeni nesil masturbasyon aktivitesi.
  8. fotoğraf çekmeyi sevenler için güzel bir uygulama.

    -öyle kimse görmezse yaşayamam mantığıyla hareket edenleri,
    -kahvaltısını/yemeklerini paylaşanları,
    -sürekli kendi yüzünü/poposunu paylaşanları,
    -her bir anını/hareketini/yaptığını/okuduğunu çekip yükleyenleri
    -sürekli çocuğunu/kedisini paylaşanları
    -dudak büzerek poz verenleri
    takip etmezseniz çok keyif alacağınız bir mecra. zira fotoğraf çekmeyi seven ve güzel fotoğraf çeken insanları takip ederseniz değişik yerleri güzel açılarla, gördüğünüz yerleri değişik bakış açılarıyla görmenizi sağlıyor. sizin çektiğiniz ve güzel olduğunu düşündüğünüz ancak amatör olduğunuz için bir sergi ya da yarışmada olmayacak fotoğrafları da çevrenizle paylaşmanızı ve böylece sadece bilgisayarınızda kalmamasını sağlar.

    tabi ki çok güzel 100 fotoğrafı olan birinin 500 takipçisi varken 10 popo ve dudak fotoğrafı paylaşan birinin 50000 takipçisi olması üzer insanı ancak bunun bir sözlükte "vay amk" yazıp 100 beğeni alınan bir yazıyla, uzun bir araştırma ve emek verilen 10 beğeni alan bir yorumdan bir farkı yok.
    kısacası;
    (bkz: doğru kullanılırsa iyi bir şey aslında)
  9. bir gün gelecek herkes kısa bir süre de olsa meşhur olacak lafını söyleyen adamı haklı gösteren uygulamalardan biri.
    face vs daha sevimli bulduğum bu uygulamada fotoğraflarını görmekten haz aldığım insanlar var. bir çoğu fotoğraf konusunda ünlü değil belki ama her kareleri ufuk açıcı .
    kitap tanıtanlar ; keşifleri paylaşanlar bence diğer uygulamaların zevzeklikliği yok. tabi takip ettiklerinizi iyi seçerseniz.
  10. telefon veya herhangi bir makine ile çekilmiş fotoğrafları bir takım fotoğraf efektleri ile güzelleştirip yayınlayan ve bu hizmeti kullananlara gösteren uygulamadır...

    çokça kahve, kek, kahvaltı, çay gibi yiyecek/içecek paylaşımı yapılan bu sosyal medya mecrası, kitap paylaşımlarıyla da ünlüdür.

    etiketleyerek (tag dedikleri mevzu) daha da fazla insana çektiklerinizi yaymanız mümkün...

    her uygulamanın suyunu çıkardığımız için bunun da felaket oranda suyu çıkmıştır, çünkü herkes yapmaktadır, yapmayan eksik hissetmektedir.
    ve benim de hesabım vardır...