1. yine youtube`de 'f' tuşuna basarak tam ekran moduna geçebilirsiniz.
    ctrl+w pencereleri kapatmak için en ideali.
    farenizin orta tekerleğiyle de bir linke tıklarsanız direk yeni sekmede açıyor.
    akıllı cihazlardaki google chrome için yukarıdaki kenarlıklardan tutarak çekerseniz yeni sekmeye kolaylıkla geçiş yapabilirsiniz.
  2. diyelim türkçe olmayan bir sitede dolaşıyorsunuz ve karşınıza anlamını bilmediğiniz bir kelime geldi. tarayıcıda yeni sekme açık google translate'de kelimeyi çevirmiyoruz. onun yerine quick translator eklentisini kurup anlamını bilmediğimiz kelimeye çift click yapıp masaüstünün sağ altından gelen anlamına bakıyoruz. böylece iki de bir dikkatimiz dağılmadan keyfimizce dolaşabiliyoruz.
  3. Sağ tık kullanımına izin vermeyen birçok sitede shift+sağ tık yaptığınızda sağ tıkı kullanabildiğinizi göreceksiniz.

    F11 yaptığınızda browserı tam ekran olarak kullanabilirsiniz.

    Youtube'da video yüklenirken klavyenin yön tuşlarına hızlı bir şekilde rastgele bastığınızda yılan oyununu oynayabilirsiniz.

    Browsera yüklenecek bir vpn eklentisi sayesinde (bkz: zenmate) , (bkz: anonymous x) yasaklı sitelere kolayca girebilirsiniz. Mesela inciswf. Bunu neden yasaklarlar anlamam ki.

    "Spritz" hızlı okuma eklentisini spritzin şu sayfasında gösterdiği gibi, araçlar çubuğuna sürükleyerek istediğiniz sayfayı spritz ile hızlı okuyabilirsiniz. (Dkka da 1400 kelime gibi)

    tarayıcınıza yükleyeceğiniz evernote'un "clearly" eklentisi; özellikle makale falan okumak istediğinizde sayfada makale ve makalenin resimleri hariç her şeyi temizliyor, makaleyi rahat bir şekilde okumanızı sağlıyor. gece modu da dahil birkaç tane teması da var. makaleyi direkt olarak evernote'a gönderme, ekran görüntüsü alma ve düzeltme yapabilme özelliklerine de sahip.

    Not: aklıma geldikce editlerim.
    hubot
  4. tarayıcının arama kısmına youtube yazıp, tab tuşuna bastıktan sonra aradığınız şeyi direkt olarak youtube üzerinden aratabilirsiniz. illa youtube'yi açıp onun arama kısmında aratmanıza gerek kalmaz.

    youtube internet geçmişine bir kez kaydolduktan sonra youtube yazmanıza da gerek kalmaz. sadece "y" harfine basıp sonra tab tuşuna basıp, arama yapabilirsiniz.
  5. shift + delete : daha önce girdiğiniz siteyi geçmişten silmek istiyorsanız yapmanız gereken şeydir. Mesela fatma hatunla ilgili bir siteye girmişsinizdir f'ye basıp facebook'a gireceksiniz fakat facebook'la birlikte fatma hatunlu sitede çıkıyor. Shift delete yaparak onu oradan kaldırabilirsiniz.

    ctrl+tab : sekmeler arası geçişi sağlar. şimdi mouse ile de yapılabilir fakat klavyeden kullanan varsa bilgisayarı etkili bir yöntem.

    ctrl + j : indirme geçmişi

    ctrl + numara : şimdi 10 tane sekmeniz açık 5 numaraya gitmek için ne yapacaksınız ctrl + 5 diyeceksiniz. Peki ya 3. sekmeye hemen gitmek istiyorsunuz o zaman ne yapacaksınız yine aynı şekilde ctrl + 3 diyeceksiniz. Bu da etkili bir yöntem. ctrl + 0 hariç çünküsü aşağıda.

    ctrl + 0 : herkesin başına gelen ctrl + mause topunu yukarı/aşağı kaydırma sonrasında ekranın büyüyük küçülmesi olayını standarta çeviren sevimli şey. şimdi ctrl + mouse topu yukarı ittirdiniz ve sayfa büyüdü varsayılana tıkla falan diyor ama bazen uyuz ediyor bu da çok etklili bir yöntem.

    ctrl + mouse topu yukarı/aşağı kaydırma : sayfanın zum olayını ayarlar. yukarıda da bahsettim. ctrl+0 ile varsayılana dönebilirsiniz.

    ctrl+w : bu yöntem o sekmeyi kapatmanızı sağlar.

    ctrl + shift + n : gizli modda internet kullanmanızı sağlar. bu yöntem sayesinde internet geçmişi kaydetmeden internette dolaşmanızı sağlar. özellikle erkekler sevinecektir. ^:swh^

    f5 : sayfa yenileme. herkes biliyordur ama yine de belirttim.

    f6 : hani sayfaya tıklıyorsunuz da adres giriyorsunuz ya tıklamaya gerek bırakmayan sevimli bir şey.

    ctrl + h : geçmişi direkt olarak açar.
    not : yukarıda bahsettiğim türkiye'de en çok kullanılan (bkz: google-chrome) tarayıcısı için geçerlidir.

    herkes youtube'den bahsetmiş ben de bir iki şey ekleyeyim :

    youtube'den programsız video izlemek : şimdi azizim www.youtube.com/salliyorumburayivideo şeklinde bir video var yapmanız gereken tek şey (bkz: youtube) 'den önce ss harfini eklemek. yani www.ssyoutube.com/salliyorumburayivideo yazıp enter tuşuna basmak ve sizi yönlendiren sayfadan videoyu indirmek.

    not : aklıma geldikçe ekleme yapacağım.
  6. space - bir sayfa aşağı
    shift + space - bir sayfa yukarı

    ctrl + tab - sonraki sekme
    ctrl + shift + tab - önceki sekme

    form vesaire doldururken tab ile bir sonraki boşluğa, shift + tab ile bir önceki boşluğa geçebilirsiniz.

    kısaca shift çoğu işlevi terse çeviriyor.
    kikk