1. bir farklı versiyonu uyumaktır. kimse de dur napıyorsun demiyor.
    abi
  2. bu işe kalkışmadan önce ölüm tarihi belirlemek gerekir. bazıları karar verir uygular hemen. bazıları usul usul yada göğsünü gere gere, hayattan alabildiği kadar tat aldıktan sonra ...
    bazılarının ölüme yürüyüşü bile karizmatik olur.
  3. hayata karşı bi tavırdır intihar. boyun eğmemek gibi.
  4. hayatı, kendini, başkalarını kutsamamış, yarını merak etmeyen birinin rasyonel bir seçimi de olabilir.
  5. geride kalanlar engelliyor çoğu zaman. anne, baba, kardeş, çocuk... yusuf atılgan bay c. yi niye intihar ettirmemiş merak ederim hep. çünkü kimi kimsesi yok. mesela zebercet i bu yola doğru sürüklemiş ve sonunda gerçekleştirmiş. geride kalacak olanlar ah sizlerde olmayaydınız...
  6. "vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni,
    değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez"

    diye başlayan tam da dünyayı anlatan, ölüme göz kırpan bir william shakespeare şiiri vardır. bu şiirin son iki dizesi dünyadaki bütün kötülüklere rağmen insanların yaşamaya devam etme nedenini haykırır ve der ki:

    "vazgeçtim bu dünyadan dünyamdan geçtim ama
    seni yalnız komak var o koyuyor adama."
  7. şu an gerçekleştirmek istediğim şey. hala diyorum aslında o'na saygısızlık olmasın diye, halen diyorum o'na kalu bela'da verdiğimiz bir söz var diye: "ölmek istiyorum" diyorum. öyle yumuşatıyorum kelimeyi. intihar etmek istiyorum, diyemiyorum. cesaretim bile yok ölmeye diye geçiyor içimden. asıl cesaretsizlik canına kıymak olur biliyorum. bazen bilmek yetmiyor ama. bazen dilin söylediğini kalp inkar ediyor. keşke her şey daha güzel olabilseydi benim için. en çok da o güzel geçmişe nazire, böyle şeyler geçmeseydi aklımdan. ağlayıp durmasaydım, şimdi olduğu gibi. çaresiz olmasaydım. her kapı yüzüme kapanmasaydı.
    incinme, beni yanlış anlama üzgünlüğümden,
    ben senden yine de razıyım demek isterdim o'na karşı.
    ki senin bizden razı olman, her şeyden önce gelir.
    ama çok yorgunum. çok berbat her şey. cılız bir ışık bile süzülmüyor şu pencereden...
  8. çokça düşündüğüm eylemsi.
    şahsen bileklerimi kesip o anın hissini doya doya yaşamak çok istiyorum lakin beni kan tutar. tam bileği kesmeye başlıyorsun hooop bana bir şeyler oluyor galiba diye bayılıyorsun... al sana bir intihar girişimi.
    kan tutması nedir ya sen ekmek teknesindeki celal mısın?
    rihan
  9. hayatım boyunca karşıma farklı farklı şekillerde çıkandır. intihar ya bencilliktir ya da korkaklık, ikisinden biri olmadan intihar da olmaz. bir insan intihar etme kararını aldığı zaman ya çevresindekileri düşünmüyordur ya da arkasında bırakacaklarını biliyordur ama önemsemiyordur. eğer yalnızsa da yalnızlığa veda etmeye cesareti yoktur.

    en hassas olduğum konulardan biridir ölüm, düşünürken bile gözlerim dolar. şu kısa hayatımda en sevdiğim kişiyi ondaki ölüm korkusu ayırdı benden. ailemden ve yakınlarımdan birçok sevdiğim kişiyi de ölüm aldı götürdü yanımdan. her bir ölüm bende kabuk bağlamayacak yaralar bıraktı. ölüm arkasında bu kadar acı, bu kadar keder bırakan bir şeyken insanın ölmeye kendi iradesiyle karar vermesi bence bencilliğin zirvesidir, aptallıktır.