1. bedenin ve ruhun baskısına karşı iradenin patlaması.

    insan, ölmeye karar verirken bile
    insanları düşünüyor. ^:nazım hikmet^
  2. halihazırda absürt olan hayata verilecek olan daha absürt tepkidir.
  3. bizim oralarda bir tutam kekik atarlar içine. yeme de yanında yat. cidden lan yemeyin. yanında yatın, izleyin, sevgilinizi uyurken izler gibi. uyandırmayın sakın.

    (bkz: bizim oralar)
  4. eyleme geçirmenin de geçirmemenin de garip olduğunu düşündüğüm insan dışında ki canlıların da başvurduğu hayatı sonlandırma yöntemi. bazı insanlar var ki neden ölmeyi düşünmüyor diyorum. intihar etse ya. biliyorum zor bir şey. ama aklına gelmeli dediğim insanlar. bazıları da var ki neden intihar etti diyorum. neden bu kararı aldı? manyak mı bu? keşke intihar etmeden önce 1 gün de olsa beraber zaman geçirseydim dediğim kişiler. acaba kendim hangisiyim? keşke ölsem mi yoksa hayata bir şans daha versem mi? bunu biri bana sorsa hayata odaklanması için ikna edici bir konuşma yaparım hemen. ama bilirsiniz terzi kendi söküğünü dikemezmiş. bir de üstüne diğer terzilere söktürmeye niyetim de yok gibi. neyse sihirli kelimeyi kullanalım olsun bitsin. hayırlısı.
  5. doğarken sana sorulmuyor, seçme şansın yok ama hayatını sonlandırma şansın vardır. intihar bu şansı kullanma eylemidir bana göre.
    sebepleri diğer kişilere ne kadar boş gelse de kimsenin karışmaması, küçümsememesi sadece anlamaya çalışması gereken eylemdir.
    bir insan neden hayatını sonlandırmak ister? aşk acısı, kötü karne değildir bence. varoluşsal sıkıntılardır aslı. ama biz yüzeysel bakmayı tercih ederiz ki kendimiz de düşünmeye başlamayalım.

    o insan aşkına karşılık bulamadığı için ölümü tercih ediyor sanıyoruz ama bence (o da tam farkında değil) aslında o kişiye kavuşsa da kavuşamasa da varoluşu ile problemi vardır. ve bu kavuşamama durumu ile kendine bahane üretmiş olup hop hayatına son vermektedir. ya da karne. dayaktan kaçmak için öldürmüyor bence kendini... neyse uzatamıcam bu lafı şimdi.

    insanoğlu her daim mutsuzdur. çok parası olsun, çok ünü olsun vs vs. herşey yolunda gitse bile illa bir şey bulup mutsuz veya rahatsız olmaya programlanmış varlıklarız.

    ama en ağırı varoluşsal sıkıntıyı hissetmek. herşeyim var ama niye varım? amacım ne? ee daha ne olacak? soruları insanı bulunduğu güzel rahat ortamdan bir anda cehennem azabına sürükler. en acısı da budur bence. çünkü cevabı yoktur. neden buradayız? hayata ne katmak için varız? cevap : yok.

    kendi adıma çok sıkıldım, hep ee sonra diyorum. ee sonra. (intihara meyilli olma dönemini çoktan geçtim. ama içsel sıkılganlığım geçmedi)
    intihara karar verip uygulamak öyle korkaklık değildir. tamam çok da abartmayalım cesur hareket bilmem ne diye. ama küçüksemek çok yanlıştır bana göre.
  6. intihar mı?

    insan neden ölmeyi seçer acaba? sanki ölmek hayatta birşeyleri geride bırakmak yüzleşememek gibi.işte böyle bir kaçış sanki.ölmek kurtuluş mu? yada yaşamak mı zor ölmek mi.?
  7. özkıyım, suisid. depresyon ve madde bağımlılığı, intihar oranının en yüksek olduğu durumlardır.
  8. kişinin kendisini çeşitli yollarla öldürmesidir.

    intihar hakkında bir çok subjektif tanım geliştirilebilir. işlevsel yoksunluğu herkes tarafından bilinen bu eylemin amacı çoğu zaman "daha fazla acı çekmeme hakkı" nı kullanmaktır. kimileri için aciziyeti temsil ediyor olsa da içinde bulunduğunuz mental durum, ekonomik ve sosyal durum, duygusal ve ruhlar bunalımlar sizi bu eylemi gerçekleştirmek zorunda olduğunuza ikna edebilir. nasıl mı?

    ben 24 yaşında bir erkeğim. muhtemelen birçok kişinin anlamakta bile zorlanacağı büyülü anlarla ve acılarla dolu bir ergenlik geçirdim. ızdırap dolu çeşitli krizlerle sabahı getirmeye çalışırken artık uyuyamadığınızı, konuşamadığınızı fakat her zamankinden daha fazla düşünmeye devam ettiğinizi görüyorsunuz. üstelik ergenlik bu! ailemin maddi durumu, huzursuzluklar, kız kardeşimin çeşitli aptallıkları, sürekli nasıl olduğumu gizleme çabasıyla büründüğüm binbir farklı insan tipi. yalana alışmak ve nefret etmek. ve yine uykunun size eziyet ettiği gecenin birinde bir kaç saat boyunca pencerenin dış küpeştesine oturup kendini öldürmeyi düşünmektir. maalesef millet; acıdan kaçamıyorsunuz. ne legal uyuşturucular -ilaçlar- , ne de reel uyuşturucular -mutluluk gibi- sizi dünyanın acı dolu karanlığına doğru yuvarlanmaktan alıkoyamıyor. müntehiri yargılamayın.

    düzeltme: şöyle bir baktım da mutsuz youserlar listesinin rahatlıkla oluşturulabileceği başlık.