1. tanrı ile anlaşmayı bozmak.
  2. dünyayı sevenler veli değildir
    canı terkedenler deli değildir
  3. çocuklara bakın, gözlerinin en derinine ve kahkahalarını dinleyin, salt masumiyeti. sonra da sarılın o kahkahaya, umuda.
  4. (bkz: you don't know jack - barry levinson) filmini hatırlattı bana. çok spoiler var yalnız:

    !---- spoiler ----!

    filmde işlenen konu ötanazinin bir insan hakkı olduğu ve bunun legalize edilmesi üzerine. filmde doktor jack kevorkian da ölümcül hastaların acılarını dindirmek için bir düzenek sayesinde hastanın kendi kararı ile ötanaziye ön ayak oluyor. kimi eyaletlerde bunun bir cinayet olduğu kiminde ise bunun bir intihar olduğu savunuluyor. bu anlamda film çok güzel işlenmiş diyebilirim.

    doktorun hazırladığı-örneğin-gaz kafesi hastanın solunumuna bağlı bir hortumun yine hastanın kendisinin kararı ile serbest bırakacağı bir tutaç ile bağlı bir düzenek. sonuçta tutacı hasta açıyor ve gazın gelmesini sağlıyor. fakat savunma şu ki doktor-eğer ki bu bir intihar kabul ediliyorsa-intihara yataklık ediyor. diğer taraftan bir başka savunmaya göre de düzeneği kimin aktif hale getirdiğinden bağımsız yapılan bir tür cinayet.

    intihar kanun önünde kabul görmüş bir insan hakkı mıdır? peki öyleyse ölümcül hastaların ötanaziye başvurmaları-bir nevi intihar etmeleri-hak olur mu? ya da avustralya gibi ülkelerde ötanazi serbestken intihar nasıl değerlendirilebilir?

    !---- spoiler ----!
  5. genelde gece vakti akla gelendir.
  6. intihar edenlerin mezarı başında ceket iliklemek lazım diyen biri vardı da o geldi aklıma şimdi.
  7. kesin bir sonuca varmak istediğimde ya da sonsuz güven içinde olmak istediğimde kırk yılın başı can sıkıntısından aklıma gelir. sonra yaşadığımı hatırlatacak adrenalinli şeyler yapmaya başlarım. böyle bir anda başlarım. durduğum yerde heycanlanırım.
  8. "ölümün klark çekmişidir."
  9. bir tercihtir. varoluşa dair bu kadar derinlikli yazılara gülüyorum. marx, durkheim en kötü gidin foucault okuyun.
    sezgi
  10. son zamanlarda çok fazla gözüme çarpıyor intihara yönelik yazılar her çeşit platformda. algıda seçilik mi? hayır değil. her platformda çok yazılıp, çiziliyor. bir dönem daha yoğun gördüğümüz süreç içinde azalan ama hala devam eden depresyondayım gibi moda oldu.

    çoğu ne çoğu yüzde 90'ından açık ara fazlası boş yapıyor. belirli bir çevrenin popüler ''geyik konusu''.

    ama gerçekten intihar eden daha doğrusu girişiminde bulunan bir kaç kişiyle de konuştum ve tanıştım o yazan çizenlerden. doğru mudur anlattıkları bilemem tabii de, genel olarak bir tutarsızlık ve dengesizlik, dillerinin açığa verdiği saçmalıklar söylemediler.

    şimdi öğreten adam moduna girmeyeyim ama kaşıyıp durmayın arkadaşım çeşitli hastalıkları ve patolojik durumları 2-3 etkileşim alacağım diye. her yaştan, her ruh ve düşünce dünyasından insanlar okuyor buraları.

    tamam uzmanlarının intihar olarak kabul etmediği hatta bazıları kendine zarar vermekten ibaret yöntemlerle intihar ediyormuş gibi yapıyorlar ama ailelerinin yaşadıkları yeter.

    fark edilmek isteyen kafası karışık insanlara fark edilme yolu gibi bile sunuluyor. kendinize gelin asl pls.