1. "gerçek bir intihar yavaş, disiplinli bir kesinliktir, insanlar "intihar bencilliktir" diye ahkâm kesiyor. peder gibi kiliseyi kariyer edinmiş insanlar bir adım ileri gidip intiharı yaşayanlara yapılmış ödlekçe bir saldırı olarak adlandırıyor. sersemler şu sahte sözleri çeşitli sebeplerden dolayı söyleyip duruyor: suçlamalardan kaçmak, dinleyicilerini zihinsel gücüyle etkilemek, öfkeyi bir şeylerden çıkarmak ya da anlayış göstermek için gereken acıyı çekmemiş olmak. intiharın korkaklıkla hiç ilgisi yok -intihar hatırı sayılır bir cesaret istiyor. japonlar çok haklı. hayır, asıl bencilce olan sırf aileler, arkadaşlar ve düşmanlar biraz vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmasın diye bir başkasından katlanılmaz bir varoluşa tahammül etmesini talep etmektir."

    (bkz: cloud atlas - tom tykwer, lana wachowski, lilly wachowski)
  2. yokluğumla intikam almak isteyeceğim kimsenin olmamasıdır.
    net.
  3. intihar etmek geride kalanları cezalandırmak demektir. eğer geride cezalandırmak istediğiniz kimse yoksa intiharın pek bir anlamı yoktur.
  4. okuduğum bir kitapta intihar etmeyi yüceltmişti. bunuda insanın ölüm şeklini kendisi seçebilmesine dayandırmıştı. aslında haklı. hangimiz nasıl öleceğimizi biliyor muyuz. hayır. insanın kendi seçmesi çok mantıklı bana göre.
    ama dünya hayatına son vereceğin kadar kötü değil. hala uzakta da olsa bir yerlerde umut var, iyilik var, mutluluk var. ne için geldik bu dünyaya? her duyguyu tatmak yaşamak için değil mi. o an üzülmen gerekiyorsa üzül içinden gülmek geliyorsa gül somurtmak istiyorsan otur somurt. ama şunu unutma hayatın ve sen hiçbir şeyden hiç kimseden daha değerli değilsiniz.
  5. murat kekilinin bir şarkısı sayesinde, herkesi öldüren adam beni yaşattı :)) hayatta her şeyin boş olduğuna inandığım, dünyaya sığamadığım, ağlama yetimi bile yitirdiğim ve çözüm de bulamadığım, yaşamakla kendimi yorduğumu düşündüğüm bir dönemde, çalma listemde sıra ona geldi :


    dünyanın bir sonu var
    iyisi var var kötüsü var
    karagözlüm ölesim var
    inadına lan yaşşa dedi
    yaşşa dedi yar yar

    ben de inadına yaşamaya karar verdim :) sonra her şeyi güzel de oldu...

    dokulması gereken bazı küçük noktalar var hayatta, çok da uzakta değiller aslında
  6. umuttur o umut. umut olmasa duramazsın.
    vagus
  7. garsonlarla muhatap olan kadınlara gıcık olanlara ve bu tiplerin diğer türevlerine inat yaşamak istiyorum.
    kadınlar üzerinden açılan başlıklarla kadınları abuk sabuk konumlandıranlara inat yaşamak istiyorum.
    hayatı ve geleceği güzelleştiren en önemli nedenin kitap olduğunu düşünerek okuyarak yaşamak istiyorum.
    hayatı bana dar edenlere inat taşları kırıp parçalayan ve güneşe ulaşan narin çiçeklerin coşkusuyla inadına yaşamak istiyorum...