1. öncelikle büyük günah, sonrasında kalanlara eziyet.
  2. ''sürekli intihar edebilme ihtimalimin ve imkanımın olduğunu bilmek beni yaşama bağlıyor'' demiştir cesare pavese. yine de etmiştir sonunda.
  3. ağlak ve aciz olmakla hiç bir alakası olmayan (çoğu durumda) eylemi gerçekleştirememek için bir nedene ihtiyacınız yoktur. intihar edecek ve etmeyecek insanlar vardır. bu eşiğin yakını yöresi yoktur. hâlâ intihar etmemişsen intiharı gerçekten istemiyorsun demektir.
  4. asla bencil insanın yapmayacağıdır.. vere vere kalmamış olan yapar.. tükenen yapar.. birçok şeyi görmüş, anlamış, hazmetmiş olan yapar.. fakat asla bir bencil yapamaz.. ha, edememek söz konusuyken; bu eylemde bile arkadan üzülecek birkaç kişi düşünülüyor da eylem gerçekleştirilmiyorsa, vay ki haline vay o kişinin..

    o insan ölmüş, gömeni yok.
  5. "gerçek bir intihar yavaş, disiplinli bir kesinliktir, insanlar "intihar bencilliktir" diye ahkâm kesiyor. peder gibi kiliseyi kariyer edinmiş insanlar bir adım ileri gidip intiharı yaşayanlara yapılmış ödlekçe bir saldırı olarak adlandırıyor. sersemler şu sahte sözleri çeşitli sebeplerden dolayı söyleyip duruyor: suçlamalardan kaçmak, dinleyicilerini zihinsel gücüyle etkilemek, öfkeyi bir şeylerden çıkarmak ya da anlayış göstermek için gereken acıyı çekmemiş olmak. intiharın korkaklıkla hiç ilgisi yok -intihar hatırı sayılır bir cesaret istiyor. japonlar çok haklı. hayır, asıl bencilce olan sırf aileler, arkadaşlar ve düşmanlar biraz vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalmasın diye bir başkasından katlanılmaz bir varoluşa tahammül etmesini talep etmektir."

    (bkz: cloud atlas - tom tykwer, lana wachowski, lilly wachowski)
  6. göt korkusundan başka bir sebep yoktur,yoksa herkesin intihar etmek istediği bir sürü an yaşanmıştır.
  7. 1-annem babam var
    2-acisiz ölüm yok, ölmekten değil de çekecegim acidan korkuyorum
  8. merak. düpedüz merak. gerçekten meraklı bir insanın intihar edebileceğini sanmıyorum. ölümü zaten deneyimleyeceksin, fakat yarını deneyimlemek için yaşaman gerekiyor. merak kediyi öldürür azizim, insanı da intihardan alıkoyar.
  9. hayatta kalma içgüdüsü
  10. ölümün bir son olmadığına inanmaktır. belki intihar dünyada ki zorluklara karşı en kolay ve kalıcı kesin bir çözümdür. intihar etmek bazen bir cesaret gibi görünse de bence korkaklıktır. kalıp gerçek sıkıntılarla mücadele etme cesareti gösteremeyen insan tercihidir.inanlar için birde bu işin dini boyutu var. islam dininde bütün sıkıntıları veren allah'ın aynı zamanda bütün devaları verebileceğine inanıp ona sığınmak gerekir. sıkıntıları gelip geçici imtihanlardır. intihar edince bu dünyanın kapıları kapanırken ebedi bir sıkıntıya kapı aranabilir.