1. el becerisi gereken bir işle uğraşırken ağzınızı açmanız (şöyle hafiften de olsa) odaklanmanızı artırır, yaptığınız işi daha dikkatli yapabilirsiniz. ayrıca ağzınız açıkken göz kırpma sıklığınız da azalır.
  2. 2 adet tavuk baget 3 tl’dir. a101’de ekmek 75 krş. yani kasaptan 2 baget alıp suda haşlarsanız hem çorba(biraz şehriye aktarak) hem yemek üretmiş olursunuz. 3.75 tl’ye ideal bir sofra kurabilirsiniz. karnınız da güzel doyar, lezzeti de baharatla, azıcık soğan patates (varsa) eklenmesiyle çok iyi olabilir.

    sokakta çok yemeyin yani, evde yapacağın bir yemeğin maliyeti çatlasa 5 tl olur. et yemeği bile yapsanız 200 gr. kuşbaşı 8 tl. yanına kabak, biber soğan alsanız 10 tl olur 2 kişi yer. kaldı ki yaptığın yemek nerden baksan kebap gibi olur, dışarıda arayıp bulamazsın o ayarda bir yemeği. ancak otellerin şeflerini falan bulcan da sana sağlıklı sebzeli et yemeği yapacak. onların da menülerine bakarken bayılma riski var.

    dışarıda en ucuz tabir edilen dürüme ya da yemeğe 10 tl vermeden önce bunları hatırlayın. o fiyata evde bi tencere-tava ve su ile ziyafet olur. ha eve gelip ne uğraşcam ya deyip makarna, yumurta ya da ekmek arası yaparsanız olmaz o zaman kebap yiyin daha iyi.

    edit: sucuğu soyarken zorlanıyorsanız suya tutun hemen soyuluyor.
    abi
  3. manuel vitesli bir arabayı tam anlamıyla durdurmak için frene sol ayağınızla basın. bunu denemeden önce emniyet kemerinizin sıkıca bağlı olduğundan emin olun.
  4. durmadan patates soğan yazıyoruz ama ne hikmetse elime daha faydalı bilgi geçmiyor şu ara. annelerimizin çuvalla patates soğan alıp nasıl muhafaza ettiğini daha doğrusu nasıl yeşillendirmeden tutabildiğini öğrendim.

    -güneş almayan karanlık yerlerde saklamamız gerekiyor.

    işte şimdi kapıya gelen seyyar dayıdan dilediğinizce soğan patates alabilirsiniz.
    abi
  5. saatli maarif takvimlernin arka sayfalarında bolca bulunan bilgilerdir. tercihim türkiye gazetesinin takvimidir.
  6. New York Halk Kütüphanesi, arşivlerindeki 200 bine yakın görseli internete yükledi. afiyetle sömürünüz. aha da link !
  7. elinizde ki bir objenin boyutunu ölçmek için bilgisayarınızı kullanabilirsiniz. monitörünüzün kaç inç olduğunu programda seçin cetveliniz hazır.

  8. evde yalnız başınızayken yediğiniz birşeyin soluk borunuza kaçması durumunda bir sandalyenin arkasına doğru geçin ve göğüs kafesinizin bittiği yerin 2-3 parmak kadar altını sandalyenin sırt yaslama kısmının en üstteki düzlüğüne gelecek şekilde şiddetlice vurmaya başlayın. her vuruşta da öksürmeye çalışın.

    bu izahtan birşey anlamadıysanız vakit kaybetmeden ertelemeyip 2-3 dakikanızı ayırarak google'a sorarak bilgi edinin, kaç kez tek başınıza yemek yediğinizi düşünmek bile ertelememenize yarayacaktır zaten.
  9. bir bilgi de benden ani kesiklere de kantaron yağı sürün bu şekilde kan akışını durdurur kantaron yağını güneşte bekletiniz ki kırmızı rengini alsın eğer gölgede bırakırsanız sarı renkte olucak sarı olan cilde çok iyi geliyor saç cilt bakımında kullanılabilir ama kırmızı kesik ve yaralara birebir
    belit
  10. duvara çivi çakmaya çalışırken elinizi mi yaralıyorsunuz?

    çiviyi mandalla tutun.