1. eğer excel'i sık kullandığınız hesap kitabın önemli olduğu iş kollarında çalışıyorsanız kesinlikle vba öğrenin.
  2. istifa edin!

    hayat haftada 6 gün, 09:00 / 17:00 arasında para kazanmak için harcayacağınız kadar ucuz olmamalı.
  3. çok güzel tavsiyeler verilen başlıktır. kendimce en önemlisi iş arkadaşlarınızla çok samimi olmayın, fazla güvenmeyin, asla ama asla sır vermeyin! iş hayatında insan ilişkileri yok, insan borsası var. mesai arkadaşlarınızın saatler içinde ne kadar değersizleştiğine şaşırırsınız.

    sonra kaçınmanız gereken bazı insanlar vardır, sevgili sinire gerek yok yazmış zaten patron müdür vs diye uzun uzun. bunlardan hariç en tehlikeli tip sizi her yakaladığında birilerini eleştiren, onların dedikodusunu yapan tiptir. sizden ayrıldıktan sonra ilk durakta sizin dedikodunuzu yapar. terslik yapmayın, "hadi yaa, harbi mii" şeklinde tepkiler verin yeterli.

    bir de son olarak olaylara karışmayın, işinize bakın. tabii böyle yaparak sinir bozucu durumlardan kurtulmak kesin olarak mümkün değil.
  4. iş hayatına yeni girmiş arkadaşlara şunu belirtmek isterim ki, her zaman, şartlar neyi gösterirse göstersin, hiç bir koşulda dürüstlükten taviz vermeyin ve iyi niyetle işinizi takip edin.

    5 yıllık çalışma hayatımı doldurdum, lütfen ukalalık olarak görmeyin ancak 10 yıllık tecrübeye sahip meslektaşlarımdan hem maddi olarak hem de konum olarak daha iyi yerdeyim. ne onlardan daha fazla eğitim aldım ne dayı/amca/akraba/tanıdık sayesinde bir yerlere geldim.

    efendilik ve dürüstlük her zaman ayak oyunlarını, yalakalığı, iş arkadaşlarının açığından faydalanmaya çalışmayı yenmiştir, yenecektir.

    çoğunluk size başarılar dilemiş, ben onun yerine huzur dileyeceğim çünkü başarı ve bunun getireceği tatmin görecelidir. başarının değil huzurun peşinde koşarak geçen bir çalışma hayatı dilerim. mutluluklar.
  5. daha önce iki defa istifa etmiş biri olarak söylüyorum, oradan ayrılma niyetiniz varsa kimseye söylemeyin. kalıcı gözüyle bakılmadığınız için hep eğreti durursunuz.
  6. az konuşun ama cok iyi gözlem yapın! zamanı geldiğinde istemeseniz dahi çok konuşmanız gerekecek..
  7. kimseyle hemen yüz göz olmayın. gözlem yapın kim iyi iyi niyetli kim kötü niyetli ayrımınızı yapın.
  8. servis kullanıyorsanız kullandığınız servisin önden ikinci sırasında oturan kısa saçlı şişman teyzeye dikkat edin. paralayabilir.
  9. en azından ilk günün akşamı çıkarken "hadi öpüldünüüüüzz" demeyin. bunu yapan bir elektrik mühendisi vardı bizde, şirketle elektriği pek uyuşmadı haliyle :)
  10. adil ve kibar olmaya çalışmayın. siz zararlı çıkarsınız.