1. her din gibi eşsiz ve biricik olduğunu iddaa eden din.
  2. isteyen inanır isteyen inanmaz,fakat benim inanmam için rum suresinin ilk birkaç ayeti yeterli.inanmayanı zorlayan,onlara zulmedenleri anlamak ise zor,lan zaten kendin inancını doğru düzgün yerine getiremiyorsun,bağlı olduğunu mezheplerin(islam tekdir,bölünemez) dinle alakası yok bi de inanmayanın başını kesiyorsun,hadi git işine gücüne.
  3. duyur! yada ilan et! anlamina gelen "oku" emrinin, din mensuplarinin okumaya önem vermeleri gerektigi olarak, daha ilk cümlesinden itibaren yalnis anlasilan kitaba sahip din.
  4. barışı emretmeyen vahşi orta çağ dini. at fava bekle 50 yıl sonra türkiye'de islam kalmayacak eğer savaş çıkıp iyice orta doğu batağına batmazsak.
  5. türkiye ve diğer müslüman nüfusun ağırlıklı olduğu ülkelerdeki kronik sorunların baş sorumlusu olan arap mitolojisi.

    üretim yerine yağmayı teşvik eden ganimet kültürü, cinselliği tabu olarak gören bakış açısı, bia't kültürü, kadınların ikinci sınıf muamele görmesi hatta eğitiminin hoş görülmemesi ve şiddet içerikli ayetleri nedeniyle islama inanan toplumları çağının gerisinde bırakmıştır.

    hristiyanların yaptıkları gibi hayatın merkezinden çıkararak, sadece bir din olarak yaşanmadığı sürece de sıkıntılar artarak devam edecektir.

    reform şart ama yapacak ya da talep edecek bir topluluk var mı, orası büyük bir soru işareti.
  6. bu dine mensup olanların çoğunluğunun bile yanlış anladığını düşünürsek inanmayanların yanlış anlaması normaldir.
  7. bugüne kadar dünyada yaşamış her din gibi toplumu düzenlemek için ortaya çıkmış yasalar bütünü. dönemin ihtiyaçları ışığında; toplumsal bozulmayı, dağılmayı, engellemek için ortaya çıkarılır ve hayatı düzenler. buradan yola çıkarak birbiri ardına gelen dinlerin bir önceki versiyonun upgrade'i olduğunu söyleyebilir miyiz? bence söyleyebiliriz. ancak şunu kavrayabilmem için büyük bir araştırma yapmam lazım buna da vaktim yok. musevilikte ne eksik kalmıştı da hıristiyanlık ortaya çıkarıldı? hıristiyanlık dönemin hangi bozulmasının önüne geçememişti de islam ortaya çıkarıldı? islama dair -hiç araştırma yapmadan sadece kapitalizm ve korporatizm ekseninde bakarak- görebildiğim tek ve en etkili düzenleme faizin yasaklanması. böylelikle paradan para kazanma ve gelir adaletsizliğinin önüne geçilmesi hedeflenmiş.
  8. güncellenmesi gereken (reform ihtimali, büyük bir çelişkiye yol açacağı tartışmaları ortaya çıkaracaktır), modernleşen dünyanın gerisinde kalmaya yakınlaşan, ortadoğunun bu durumda olmasının en büyük sebebi.
  9. aşktır.
    sevdâ, zamana ve mekana sebeptir. mekanın küstahlığı bu sevdaya ayak uyduramamasındandır.
    hafazanallah. mazallah.
  10. bulaştığı coğrafyaya kan ve gözyaşı getiren inanış.