1. aslında ben başlık açmaya çalıştım ama açamadım..derken açtığım başlık...neyse konu şu:japon sarayında bi geyşanın derebeyi ile olan muhabbetlerini ve japon saray yaşamını anlatan bi roman vardı...onun ismini hatırlayamıyorum..bir geyşanın anıları değil....yayınevinide hatırlamıyorum ama metis türünden bi yayınevi tarafından basılmıştı..el cevap ,çıldırıcam yoksa...
    edit:admin buraya taşıdı saolsun..hala bulamadık kitabın ismini...çaba göstererek mesaj yazan arkadaşlara ayrıca teşekkürler..bulduğumuzda paylaşacağım burdan
    ...
    arkadaşlar buldum:başucu oğlanı :) çaba gösteren arkadaşlara teşekkürler
  2. youser' ların okuyup zamanla ismini unuttuğu kitapları hatırlamalarına yardımcı olacak başlıktır.

    tamam, kabul ediyorum, böyle bir derdim var ve sizden yardım alabileceğimi düşündüm. bu başlık buraya ne kadar uygun bilmiyorum ama değilse başlığı ve girdiyi düzeltebilirim yada moderasyon gereğini yapar sanırım^:swh^.

    gelelim konuya; yıllar yıllar evvel okuduğum, sanırım yaşanmış bir hikayeden alınmış olma ihtimali olan, bir arap devletindeki türk büyükelçiliğinde çalışan vatandaşımızın, arap prenseslerinden birisine aşık olması sonucu katledilmesini anlatan bir kitaptı. kitabı tekrar okumak istiyorum ama malumunuz bulamıyorum. hatırlayan, bilen, gören var ise bir mesaj uzağındayım^:swh^.
  3. benim de var böyle bir derdim... çok küçükken okumuştum... ermeni tehciri sırasında , kürt'lerle ermeni'lerin beraber yaşadığı bir köyde yaşananları anlatıyordu. ne kadarı gerçek ne kadarı kurgu bilemiyorum ama çok etkilemişti beni... nehirlerin kızıl aktığından bahsediyordu bir yerinde, 40 yıllık komşusunu katleden insanlardan bahsediyordu... var mıdır bir bilen acaba ?