1. nedendir tam olarak bilmiyorum ama belkide şimdiye kadar duyduğum konuşmalardan edindiğim izlenim dolayısıyla konuşanın sesinde bir kalınlaşma ve parazit etkisi ortaya çıkardığını düşündüğüm dil.
  2. arkadaşlar, ispanyolcada fiiller, zamanlar vs. grammerde çok fazla değişen kurallar var. bir de subjuntivo var. buna iyi çalışmak ve anlamak lazım. vereceğim bu link size tüm fillerin tüm formunu gösteriyor. Öğrenmenize yardımcı olur dileğiyle.
  3. öğrenmeyi çok istediğim ama bir türlü kursuna yazılamadığım dil. şu anki procem bitikten sonra bekle beni ispanyolca öğrenicem seni.
  4. ingilizceniz varsa kolayca öğrenebildiğiniz bir dil olduğunu düşünüyorum.
  5. çok keyifli bir dil bir kur eğitim almıştım. ingilizceden daha kolay.
  6. bu eylül itibari ile bir aksilik olmazsa başlayacağım dil, ispanyol hayallerimin gerçekleşmesi için ilk adım.. gittiğimde tek iş katalanca öğrenmeye kalsın :)
  7. araştırıken türklerin en kolay öğreneceği avrupa dili olduğundan bahsediliyordu, ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi. bir de nedense çok hızlı konuşuyorlar sanki belki de bana öyle geliyordur.
  8. cümle yapısı türkçe ye benzeyen dildir.özne -nesne/tümleç -yüklem.
  9. sınırlı birikimime rağmen istanbulda ispanyollarla iletişime geçtiğim dildir. muhabbete girene kadar ingilizce, sonrasında ispanyolca bildiklerim ve bitiş olmuştu. #iyianı