1. genelde insanlar şehirlerden bahsederken o şehrin halkının görgüsüzlüğünden de bahseder ve şunlara benzer cümleler kurarlar; insanlar yolun ortasından yürüyor, soldan yürüyorlar vb.

    istanbul içinse böyle bir durum yok sevgili dostlar. çünkü istanbul'da insanlar her yerden yürüyorlar. sağdan, soldan, ortadan hatta sizin üstünüzden.
  2. herkesin şikayet ettiği ama nedense kimsenin vazgeçemediği şehir
  3. burada yaşayan insanların çoğu gezmeye gelen yabancı bir turistten daha az biliyor istanbul'u. bilmekten kastım a noktasından çevreyoluna nasıl kolay çıkılacağını, mecidiyeköyden tuzlaya nasıl gidilebileceğini bilmek değil. istanbul tarihi bir şehir, gerçekten de koca bir tarih yatıyor istanbul'da. bu tarihi ve kültürü keşfetmeden istanbul'u bildiğini ve burada yaşamaktan zevk aldığını falan iddia etmesin kimse. ediyorsa çoğunluk burada yaşıyor diye öyle şartlandırmıştır sadece kendini. mesele sadece boğaza bakmak değil, boğaza baktığında ne hissettiğin, neler biliyor olduğun. boşu boşuna seviyor birçok insan bu şehri.
  4. 2007 yılının eylül ayında tayin dolayısıyla terketmek zorunda kaldığımda, "ben istanbul olmazsa yaşayamam" derken, 2 ay sonra izin için geldiğimde "lan burada yıllarca nasıl yaşamışım?" dediğim şehir. sene olmuş 2016, zerre kadar değişiklik yok duygularımda. bağlasan durulmayacak şehir.
  5. belki uçuk bir fikir olarak gelir ama göç olaylarında artık oturma izni veya vize gibi bir belge alınması gereken şehir. o gelsin bu gelsin, gel amca sen de gel, teyze! topla komşuları çaya da gelin..
  6. turist olarak yaşaması mükemmel, yerlisi içinse rezalet olan şehir.
  7. trafiğin 06,30' da başladığı bir şehir oldu. azıcık geç kalayım demeyin, keçileri de kaçıverirsiniz sonra işe yetişeceğim diye. bunun dışında a'acayip binaların da göğe ulaştığı bir şehir. gebze-kadıköy istikameti boyunca e5 güzergahında seyrederseniz ne demek istediğimiz gayet iyi anlarsınız.
  8. dünya şehirlerini cebinden çıkartabilecek kadar görkemli,görmüş geçirmiş şehir.gel gör ki gün geçtikçe daha da tahrip edilip iğrençleştiriliyor.
  9. dünyanın en büyük şeyi.

    zira ne olduğu belli değil. "megaköy" diyenleri gördüm ama köy dediğin şeyde de bir nizam olur, belli donanımlar olur. burada böyle bir durum yok. istanbul'dan boğaz'ı çıkar, denizi çıkar, birkaç tarihi camiyi çıkar... göz zevkini okşayan, şehir hissi veren ne kaldı?

    müthiş doğası olan bir şehri, bir ülkeyi hep beraber mahvediyoruz. yazık hepimize!
  10. güzel herşey için artık çok geç olan şehir
    mesut