1. 1951 yılında macaristan'da doğmuş bir ressam. 1975'te budapeşte sanat ve tasarım üniversitesi'nden mezun olduktan sonra sahne tasarımcısı olarak tiyatro, film yönetmeni olarak sinema ile uğraşmış. daha sonra tiyatro oyunları ve sinema filmleri için poster hazırlamaya başlamış.

    imkansız şekiller üzerine örnek bazı çalışmaları:
    http://i.imgur.com/yNIBS.jpg
    http://i.imgur.com/EmRvb.jpg
    http://i.imgur.com/am5Va.jpg
    http://i.imgur.com/wZcyN.jpg
    http://i.imgur.com/qlpgP.jpg
    http://i.imgur.com/GQPgZ.jpg

    (bkz: gravür)
    (bkz: anamorfoz)

    anamorfoz tekniği ile yaptığı birçok resim var. einstein'a ithaf ettiği resim gerçekten görüldüğünde hayranlık uyandırıyor. einstein resmi (ayrıca resmin içindeki aynada görünen yüz kendisi.)
    böyle bir şey nasıl yapılır, nasıl bir matematik bilgisi gerekli diye sorgulatıyor.
    edgar allan poe, jules verne... gibi pek çok kişi için yaptığı anamorfoz resimler mevcut.

    kendisini anamorfoz resimler yapan diğer kişilerden ayıran yanı ise, aynadaki görüntü haricinde kağıttaki görüntülerin de anlamlı olması. yani o da başlı başına bir resim olarak duvara asılabilir.

    aynı zamanda shakespeare, mozart, darwin, albrecht dürer, escher anısına yaptığı saklı yüz (bkz: hidden faces) tekniği resimleri fazlasıyla etkileyici.

    son olarak sebastian brand'ın the ship of fools (bkz: das narrenschiff) kitabındaki 112 başlık için yaptığı resimler var. bu resimlerde günlük hayattan izler görürken, beliren kurukafa şekilleriyle ölümü hatırlıyoruz. birkaç örnek