1. dünyada 60 milyonu aşkın insan tarafından konuşulan dil. öğrenmesi oldukça kolay olan bu dili diğer dillerden ayıran temel özelliği melodisidir^:her ne kadar italyanlar bunu pek sevmese de^.

    ispanyolca ile fazlasıyla benzerlik gösterir, özellikle italyanca gramerini öğrenirken bu benzerlik epey göze batar. ingilizce veya fransızca biliyorsanız kelime öğrenimi kısmında büyük kolaylık yaşarsınız. bir seviyeden sonra italyanca iyice toplama bir dil gibi görünür gözünüze fakat detaya indiğinizde veya deyimleri öğrenirken dilin sempatikliği sizi italyanca'ya yeniden aşık eder. bu dili konuşması oldukça eğlencelidir. kelimelerin sesli harfle bitiyor olması ve vurguların yeri yüzünden ne derseniz deyin tekerleme gibi, müzik gibi çıkar ağzınızdan cümleler.

    öğrenimi için ülkemizde birçok kurs bulunmaktadır lakin bence ingilizce bilen bir insan italyanca'da kendi gayretiyle de kolayca intermediate seviyeye gelebilir. italyanca öğrenimi için piyasada yeterince türkçe kitap olduğunu düşünmüyorum^:olanlardan da çok azı işe yarıyor açıkçası^ ama internette ingilizce muazzam kaynaklar bulunuyor. hele bir de konuşacak italyan arkadaşlar edinirseniz tadından yenmez, ne de olsa dil en iyi konuşarak öğreniliyor.
  2. öğrenmek için ölüp bittiğim fakat tek yapabildiğim memrise'dan öğrenmeye çalışmaktan öte gitmeyen tutkum. gramerini öğrenmeyi o kadar çok istiyorum ki! italya'da yaşamak, görmek istiyorum orayı. en büyük hayalimdir bir "polyglot" olmak.
  3. duolingo adlı platform üzerinden öğrenmeye başladığım dil. yazın boş olduğum süreyi çalışarak değerlendirmek, kendimi dil anlamında geliştirmek istiyorum. tavsiyelere açığım :)
  4. bir süredir kendi kendime öğrenmeye çalıştığım güzide dil. yeni bir dil öğrenmenin zevkine erişmek için dilleri incelerken melodisiyle beni kendisine hayran bırakmış bir dildir. Öğrenmesi de konuşması da apayrı zevkli. Bu dilin temel kural ağzı yaya yaya konuşmaktır.

    dile olan sevgimle beraber italya'ya ve italyan filmlerine de ayrı bir sevgi oluştu içimde. Bu nedenle 3 kuruş paramla beraber yazın italya'ya aç kalmak pahasına seyahat planları yapmaktayım. Bu konuda bilgili ve tavsiye vermeye açık youserlardan bir mesaj uzaktayım.