1. tüm insanlar iyi değildir. iyi olmak, aslında zor bir iştir. çünkü insanın çoğu alanda en içten dürtülerini(*:açgözlülük)(*:hırs)(*:şehvet) bastırabilmesini gerektirir. bu yüzden aileden ve çevreden gelen ilk eğitim bu alanda çok önemlidir. ailesinden en başta böyle ahlaki değerleri kapabilen kişi benim gözümde çok şanslıdır. kişi ailesinden ve çevresinden görmediği halde de iyi insan olabilir - ama bunlar istisna.

    kötü insanları düşünün, bu insanlar çıkar sağlamak için iyi insanların yapmadığı haksızlıkları yapabilecek potansiyeldelerdir(*:süte su katmak)(*:ucuz malı pahalıya kakalamak). kötü insanlar işini düzgün biçimde yapan iyi insanları da ezdiğinden, toplumda haksızlık yoksa kazanç yok gibi bir algı oluşabilir. ki zaten böyle bir algı var. bu da, iyi insanların giderek azalmasına ve toplumsal bir karmaşaya yol açacaktır.

    ayrıca iyi insan, çevresi tarafından daima "saf" olarak nitelenecek - daha da kötüsü, kötü insanlar kötü oldukları halde bu haksızlıklarla elde ettikleri kazanç "vay be adam neler neler kazanmış" şeklinde lanse edilecektir.
  2. çoğunluğun işine geleni yapan insandır.