1. meral akşener’in kurucularından olduğu bugün ismi, logousu, programı açıklanan parti.

    habere tıklayıp ismi neymiş diye baktığımda ilk “bu ne ya” dedim kabul ama sonra “o kadar da kötü değil ya” oldum. simple is the best düsturuyla yola çıkılmış olması mümkün. ayrıca rekabete gireceği taraf akp olunca iyiyi kapıp kötüyü karşıya bırakmaları da güzel. sadece kuruluşu bile akpyi geren bir parti olarak oy çalabileceğine inanıyorum.türkiye’yi onarabilme ve iyiyi getirebilme imkanı olur umarım.

    akp’yi iktidardan düşürebilecekse şimdilik okeyimspor.
  2. gecen kemal bey erken secim dedi. bu arkadaslar da secime 2 sene gibi bi sure kala deklarasyonda bulundular. bisey yapabileceklerine pek ihtimal vermiyordum. hic inanmiyorum artik.

    duzeyinde populizmle belki mecliste yer edinebilir.
  3. bilemiyorum altan bilemiyorum.. içime sinmiyor.
  4. dandik parti
  5. güvenmediğim parti. günümüz siyasetçilerini genel olarak sevmediğimden çoğunu "abd tarafından etkinleştirilmeyi bekleyen kişiler" olarak görüyorum. paranoya, komplo, ne derseniz.
  6. naçizane fikrim, varlığı gayet rasyonel bir akılla iktidar partisinden çok mhp ve hatta chp’yi gerdi.

    mhp’nin gerilme nedeni aşikar chp’ye gelirsek bu gün izmir ve özellikle istanbul özelinde chp’nin kaleleri olarak bildiğiniz çoğu yer aslında sandığa gömülerek tarihin tozlu raflarında yer alan merkez sağ partiler olan anap ve dyp’nin oy depolarıdır. süreç içinde, türkiye’nin genelinin çoğunluğunun aksine buralarda merkez sağ oylar akp’ye değil chp’ye kanalize oldu.

    iyi partinin adının “i y i” dan oluşan ve osmanlı’nın kurucusu olduğu tartışmalı kayı boyunun sembolüne bir gönderme olduğu yönünde bir düşüncem var. sembolü dediğimiz koyunlarını bu işaretle damgalıyorlarmış.^:swh^
  7. simdiden 5 milletvekili ile mecliste temsil edilen parti. ismi ve logosu hosuma gitmese de turk siyasetine yon verebilecek bir ekip topluyorlar. simdiye kadar duyduklarimdan bos adam yok nedense. akademisyen ve isinin ehli kisileri bir arada gormek guzel. umarim bir farklilik getirirler. cok buyuk beklentilerim yok ama yine de cesitlilik guzel.

    sloganlari konusunda sorun yasadiklarini gorunce sasirdim. "iyi gelecek" kalibinin telif hakki baska birindeymis. ne yani simdi icerisinde "iyi gelecek" gecen bir kalipta hicbir siyasi ve ticari slogan kullanilmayacak mi? bu telif olayini tam cozemedim. marka ismi falan olsa tamam diyecegim ama slogan olarak telif nedir? "iyi gelecek icin bizim okulumuzu secin" diyemeyecek miyim mesela bir kolej acsam. yada "bu portakal suyu size iyi gelecek" diyemeyecek mi hicbir meyvesuyu firmasi? bu nasil bir olay? bu islerden anlayan biri aciklayabilir mi?
  8. isim seçerken kayı boyu sembolünden esinlenmiş parti iyi değil.
  9. kendileriyle ilgili fikrim pek olumlu değildi zaten, içime sinmeyen bir şeyler vardı.
    son olarak "rahmetli ismet inönü’nün ruhuna fatiha okunur hale getirdiniz milleti" laflarından sonra zerre kadar güvenim kalmadı.

    ak parti gençlik kollarına geçen ülkücü tiplerden oy devşirmek için inönü'yü satışa getiren birine güvenmem söz konusu bile olamaz.
  10. ekşi sözlük’e bakınca çok şaşırıyorum bu partiyle ilgili. çok rahat yüzde 20’nin üzeri alır diyorlar,15’ten az alır diyeni aktroll falan ilan ediyorlar. ekşi sözlük her ne kadar seçimlerde göt oluşuyla meşhur olsa da bu kadar iddialı söylemleri görünce “ulan acaba mı?” diye düşünmüyor değilim.

    ben yüzde 10’u dahi rahatça geçeceklerini sanmıyorum. umarım yanılırım ama 2002 dyp’si gibi bir sonuçla karşılaşırlarsa şaşırmam.

    edit: gayret hamur gondert’in uyarısıyla millet ittifakı olayını atladığımı farkettim. oy oranları konusundaysa fikrim aynı.