• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.33)
jojo rabbit - taika waititi
"annesinin evlerinde bir kızı sakladığını öğrenen bir gencin hikayesini konu ediyor."


  1. 5 farklı adaylığı ile senenin oscar filmlerinden. yalnızca en iyi uyarlama senaryo ödülüne layık görüldü.

    nazi almanyasını bir kez de çocuk gözüyle görmemize vesile olan komedi dram türündeki filmin mizah ögeleri bol değil ama aralara serpiştirilen zekice espriler oldukça başarılı.

    çocuk oyuncular çok iyi iş çıkarmış. yönetmenin kendisini de hayali adolf hitler rolünde izliyoruz.

    izlemeye değer, buna rağmen senenin çok da iddialı olmayan filmlerinden biri diye düşünüyorum. trailer
  2. oldukça keyifle izlediğim ve çok sevdiğim wes anderson çiçeğimin filmlerine benzettiğim bir filmdi. yer yer gözlerimi dolduran ama çokça güldüğüm bir nazi almanyası filmiydi. yönetmen gerçekten zekasını kullanarak güzel espriler çıkarmış.

    jojo'nun en yakın arkadaşı olan zihnindeki adolf karakterini oynayan yönetmen taika waititi ve jojo karakteri ile yüzümü güldüren roman griffin davis'in muhteşem oyunculukları alkışı hak ediyor. oynarken çok eğlendikleri o kadar belli oluyordu ki, bu beni mutlu etti açıkçası.

    ve güzelliğini beğendiğim kadar oyunculuk yeteneklerini beğenmediğim scarlett johansson hanımefendinin oyunculuğu da başarılıydı. hele ki bir akşam yemeği sahnesi var ki izlemeye doyamadık.

    son olarak eklemek isterim ki, berlin'in düşmesini takiben abd bayrakları yerine sovyetler birliği bayraklarını görmeyi tercih ederdim. ama maalesef la vita e bella'daki gibi kurtarıcı abd olarak gösterilmesi hoş olmayan bir durum.