• izledim
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (5.71)
kaçma birader - defne deliormanli, murat kaman
ömer faruk sorak’ın süpervizörlüğünde çekilen “kaçma birader” filminin senaryosu emrah ve murat kaman kardeşlerin imzasını taşıyor. başrollerini zafer algöz, melek baykal, emrah kaman, algı eke, cihan ercan, nejat uygur, alina boz, nursel köse ve necip memili’nin paylaştığı filmin yönetmenliğini ise murat kaman ve defne deliormanlı üstleniyor. kaçma birader sevdiği kız için yozgat’tan istanbul’a kaçan en küçük oğullarının peşinden istanbul’a gelen, kendine has bir ailenin hikayesine odaklanıyor. bu aile sinemaya kahkaha, koşturmaca ve sürprizlerle dolu bir macera getirecek.


  1. son derece eğlenceli bir türk filmi. piyasadaki kötü komedi filmlerinden sonra ilaç gibi geliyor insana. devam filminin sinyali de verilmiş.
  2. ülkedeki mizah anlayisinin degiskligi ve kalitesi ayni ivmede yukselmeye son 5/6 senede basladi ve gozleniyor.net bir sekilde tv,beyazperde,sosyal medya gorutuleri vb.pek cok gorsel anlanda bu degisim fazlasiyla hissediliyo.tabiki basta siber dunyanin etkisi cok fazla.bu degisimin sekillendirdigi yada degisimi sekillendiren sosyal medya kullanicilarinin mizah fenomenlerinde ki ufak kadrolardan birinin,cekirdegini olusturan bi ekip tarafindan yapilmis bir "dallak patlatan"dir.

    !---- spoiler ----!

    "sihirli annem tugce'nin inanilmaz degisi mi" malzemesinin kullanim sekli,yarmistir.

    !---- spoiler ----!
  3. dün itibariyle izledigim film, son dönemde komedi adi altinda cikan yapimlarin hepsini parmaginda oynatacak cinsten. ilk dakikasindan son dakikasına kadar komedi tufani devam ediyor. filmde bir kac saniyeligine gozuken oyuncular bile dizilerden filmlerden gormeye alisik oldugumuz ünlü oyuncular.

    kisaca emek harcandigi belli, kaliteli izlenesi turk filmi

    !---- spoiler ----!

    aşk yozgatta yasaniyor guzelim

    !---- spoiler ----!
  4. uzun zaman olmuştu güzel bi komedi filmi izlemeyeli .. hastası olduğum ayhan sicimoglunu da filmde gördükten sonra benden tam puanı aldılar. . umarim devam filmi gelir yine güleriz ..
  5. burada yer alan olumlu yorumlar ve zafer algöz faktörü sebebi ile en kısa zamanda izlemek istediğim film.
  6. öncelikle filme gelmeden önce başlıkta kaçma birader defne karaormanlıyı anlamadım...murat kaman neyse de defne karaormanlı baş rol oyuncusu değil o nerden çıktı anlam veremedim...

    neyse çok önemli değil gelelim filme

    çok büyük beklentilerle gitmedim filme...öyle zaman geçsin biraz da gülelim diye gittim iyikide gitmişim...oyunculuk şahane, zafer algöz ve emrah kaman başta olmak üzere herkes mükemmel oynamış...herkes sadece kendi rolünü oynayınca dahada keyifli olmuş...senaryo kaman kardeşlerin değişik mizah anlayışıyla birleşmiş ve hiçte fena değil...sonuna kadar lan ne zaman bağlayacaklar diye bekledim...ee fenada bağlamadılar...çekimler çok iyi...gelelim komediye açık söyleyeyim herkes gülmez hatta bazılarına komikte gelmez...ama ince bi mizahı var özellikle emrah kamanın oynadığı saf ve salak anadolu çocuğunu izlerken bi yerden sonra gülme krizine girebilirsiniz...

    çok başarılı buldum umarım 2.si ve devamı gelir
  7. fragmandan ötesi olmayan film.
    fragmanı izlenmeden gidilirse sevilebileceğini düşündüğüm film.