1. uğruna üç yıldır kafa yorduğum, her yıl kilolarca paketini tükettiğim, neredeyse bilinen her türlü yapım tekniğinin aletini edindiğim içecek.
    bu mecrada mükemmeli yakalamaya çalışırsanız, yanılıyorsunuz demektir. mükemmel diyorsanız, o yalnızca o ana kadar içtiklerinizin en iyisidir. zira on beş dakika arayla yaptığınız iki kahve arasında dağlar kadar fark olabilir - yapım aşamasında pek çok etmen mevcuttur; çekirdeğin tazeliği ve cinsi, öğütücü, suyun kalitesi vs. -
    kanımca kahvelerin şahı espressodur, gerisi ancak amcaoğlu olabilir.
    onzi
  2. yoğun sınav haftamda bende çok kullandım bugün hiç içmedim ve bunu bir hafta devam ettireceğim, ama sağlıklıymış da. arada bir içeyim yine, hatırı kalmasın :)
  3. dünyada her gün 1.6 milyar fincan kahve tüketiliyor. neden? çünkü:

    ba'de mesti ehl-i keyfin keyfini kim tazeler, taze elden taze pişmiş taze kahve tazeler.
  4. hayatıma maalesef çok küçük yaşlarda girmiş^:çocukların kahve içmesine karşıyım^ ve beni tanımlayan birkaç şeyden biri olmuştur.
    havaların hızla soğuyup yazı özlettiği bugünlerde yaz mevsiminde bayıla bayıla tükettiğim kahvenin tarifini vermek isterim.

    1) önceden demleyip soğuttuğumuz filtre kahvemizi buzluğa koyup kahve buzları elde ediyoruz.
    2) içtiğimiz fincanın standart ölçüsü kadar kahveyi (ben hep filtre kahve kullanıyorum) çok çok az sıcak suyla demlemeye bırakıyoruz. bunu kahve makinesinden öte french pressle hazırlamak daha garanti oluyor.
    3) az suyla demlenen korkunç acı kahvemizi bardağımıza alıp üzerine soğuk su ekliyoruz.
    4) bardağın kalanını kahve küpleriyle doldurduktan sonra isteğe bağlı bir top dondurmanızı ekledikten sonra içeceğiniz hazır.

    yazın sıcak balkonunuzda güneşlenirken tadını çıkarmanız dileğiyle!
  5. french press'ine dadandığım harika lezzet. toplamda hazırlaması ve temizliği 10 dk sürüyor.
    malzemeler;
    1 adet french press.
    damak zevkine göre seçilmiş ve french press için öğütülmüş kahve.
    kaynamış su.

    kendi elinizle hazırladığınız için inanın lezzetindeki o değeri de hissedeceksiniz. bir çin atasözünün dediği gibi; kendi odununu kes, iki kere ısın.
    ben ne diyorum; kendi kahveni yap, daha lezzetli olsun.
  6. sağlık ve lezzet açısından filtre, marka vereceksek jacobs, ürün vereceksek monarch ve millicano.
  7. dert ortağı, can yoldaşı mükemmel içecek. sert olmayanı şahsımca çekilmez ama cidden güzel bir filtre kahve ya da espresso bulunduğunda insanın ruh halini 5 katına çıkarır, keyfine keyif katar, düşüncelere sürükler...
  8. azametli osmanlı ordusu viyana önünden acil olarak ayrılma durumunda kalınca bazı ufak tefek eşyayı haliyle orda unutur. (hemen hemen bir orduyu donatacak kadar mazeme) bu teferuat içinde kahve çuvallarıda vardır. gerisi belli kapı önüne kadar gidip çaldığımız halde bizi içeri alma nezaketini göstermeyem misafir sevmez viyanalılar kahveyi çok severler. ancak bilmezler ki kokusu tadından güzel bu sıvı misafiri ve muhabbeti sevenleri sever.
  9. yaklaşık 2 yıldır evde mini bir kafe kurduğum,hayat amacı edindiğim,kısmet olursa yaklaşık 5 yıla tüm youser ları kafeme davet edeceğim ve kokusuna bayıldığım dehşet gıda malzemesi.
    aynı zamanda dünyada en çok ticareti yapılan 2. üründür.
  10. kahve > çay