1. etrafta cok cesidi bulunmasina ragmen, kendi damaginiza mukemmel uyani bulmasi zor olan icecek. hipster akimiyla yayginlasan bazi kahveler fazla sert kavruldugu icin icindeki aromalarin bir kismi asidik hale geliyor. cok hassas yakalamasi zor bir denge; zengin ama icerigi fazla kavrulmamis kahve cekirdegi bulmak.
  2. sigaranın en güzel yandaşı, reddedilemez sohbet bahanesi, mevsim ayırt etmeksizin tüketilebilecek ve onlarca çeşit sahibi tek içecek.
  3. onsuz güne başlayamadığım içecek.
  4. bilgisi tamamen farkli bir kultur gerektirmekte olup, karsinizdaki kisi hakkinda ilk izlenimlerinizi sekillendireceginiz bir icecektir. yaygin inanislar fazla tuketilmesinin zararlarinda bahsediyor olsa da, modern toplumda yasayip kahve tuketmeden hayatta kalabilemeniz cok zor. son yillarda ust uste yayinlanan bilimsel makaleler gecmis inanislari bir bir yalanlamis ve kahve icmenin pek cok faydasini ortaya koymuslardir. turleri ise genellikle (bkz: espresso) bazli cesitler ve (bkz: filtre kahve) bazli cesitler olarak genis sistemde ikiye ayrilabilir. filtre kahve sisteminde (bkz: french press) ya da bir (bkz: filtre kahve makinesi) kullanilarak kahveden su gecirilir ve bu su suzulur. bu asama sonrasinda bazi aromalarin filtrede kaldigi bilinmektedir. icimi daha kolay, suzulmus kahve elde edersiniz. espresso bazli kahve cesitlerinde ise basincli sicak su, daha ince cekilmis kahve taneciklerinden gecirilir, kisa bir sure de olsa bu islem suzmeden ziyade (bkz: demleme) islemidir. espresso elde ettikten sonra eklenen sut, sut kopugu, cikolata gibi aromalar ile (bkz: cappuccino) (bkz: cafe latte) (bkz: mocha) gibi turler elde edilir. filtre kahveye ise sut eklenerek (bkz: cafe au lait) elde edilir. bazi yerlerde sut+sut kopugu seklinde de yapilmaktadir.

    bu merete bir kez alisinca sabah bir espresso, is yerinde filtre kahve, aksam eve gelince bir cappuccino turevi, aksam yemegi sonrasi filtre kahve, disarida bir kac kadeh icki icmeye cikip gelince uyumadan bir espresso... seklinde kahveye bagimli bir hayatiniz olur.

    kisisel fikir.. nikotin+kafein.. doganin bize sundugu (bkz: survival) mekanizmasidir. onlar olmasa yataktan kalkamayacak, eli is gormeyecek, dusunemeyecek, yazamayacak, konusamayacak bir orduyuz. hepimiz birimiz, birimiz... neyse. kahve. herkese lazim.
  5. kahvenin bizdeki anlamı daha çok muhabbet, dostluk ve samimiyettir. örneğin 'bir kahvenin kırk yıllık hatrı vardır' gibi değerli bir atasözümüz vardır. o kahvenin ve kahveyle beraber edilen muhabbetin değeri yüceltilir bu atasözüyle. aynı şekilde, 'gelin bir acı kahvemizi için' denir misafiri davet etmek için; 'hani belki şekerimiz kalmamıştır (bir zamanlar şekerin değerli olduğunu göz önünde bulundurunuz) size ikram edemeyiz ancak yine de gelin bir kahve içelim, sizleri misafir edelim' gibi zarif bir anlama sahiptir bu söz.
  6. uyku kaçırsın ama tadı çok da kötü olmasın diyenlere büyük bir bardağa 4 5 6 - artık ne kadar varsa- tatlı kaşığı nescafe üzerine bardağın yarısına gelecek şekilde kaynar su koyup karıştırmalarını, sonra ise devamını soğuk sütle tamamlamalarını öneriyorum. ne çok soğuk, ne çok sıcak bir kahve fincanımız oluyor. ayrıca çok acı da olmuyor süt sebebiyle.

    özellikle sınav dönemlerinde 5 dakikalık bir arada yapılıp tüketilebilmesiyle de güzel bir içecek.
  7. Bugün bir tarif bulmuşum iced mocha için, içtiğimde (affedersiniz) holy shit dedim. iced mocha at home
    İnanır mısınız, starfuck'takiyle aynısı oldu. İsteyenlere çevirisini yaparım bu arada. Ayrıca, şu mocha sugar şeyini anlamadım tarifteki, onu eklemeyince daha güzel oluyor sanki.

    Edit: o kanserojen çikolata sosunu kullanmak zorunda değilsiniz, benmari usulüyle sütlü çikolatayı eritin yeter. Heavy cream bu arada, süt kreması. Her yerde satılıyor 4 lira.Bir de eğer şansınız varsa bir gün önceden normal buz değil de kahve buzları yapın. Ben evde kullanılmayan küçük kalpli kek kalıbını kullanıyorum. Bir sürü küçük kalp var. French press'te yapıyorum kahveyi döküyorum o kalplerin üstüne, çok tatlı küçük kalpli kahve buzlarım oluyor. Bi de Allah aşkına -sizin için kutsal olan şey neyse, ailenizle cuma akşamı yediğiniz yemek aşkına da olabilir- şu nescafeyi içmeyin, hayatta kanser olmak için bir sürü sebep var zaten. (bkz: insanlar)
  8. mevzu bahis türk kahvesi ise, fincanda pişirin öyle böyle güzel olmuyor!

    fincana iki çay kaşığı kahve, isteğe göre şeker ve su koyun. kısık ataşte pişirin. ilkin iyice karıştırın sonra bırakın, dokunmayın.

    deneyin, beğenmezseniz gelin ıslak odunla dövün beni.

    ek: türk kültüründe çok önemlidir.

    osmanlı dönemindeki içki yasaklarını pek çoğumuz bilir. bu yasaklar zaman zaman çok şiddetli olur, meyhaneler basılıp şarap küpleri,testiler kırılır, sarhoşlar da bir güzel dövülürdü. kimse bir damla şarap bulamazdı. böyle zamanlarda tiryakiler boza veya kahveye sarılırdı. hatta yazmışlar:

    humlar şikeste câm tehî yok vücûd-ı mey
    etdin bizi esîr-i kahve hey zamâne hey

    (küpler kırık, kadehler boş, içki mevcut değil. hey zamane bizi kahveye esir ettin!)
  9. kahve candır ya boşverin zararlarını , ne demiş james dean abimiz live fast die young and leave a good looking corpse.