1. maganda kızlar topluluğu. öğrenci kolektifleri'nin yan kuruluşu.

    geçen ankara'da bir üniversitede kitap standı açmış çocukları "kız arkadaşlarımıza bakıyorlar" diye taciz edip, standlarını yıkıp, kitapları parçaladılar. canım ülkemin sağcısı ayrı solcusu ayrı yobaz.

    yobaz ve maganda diyerek ne kadar haklı olduğumu gösteren beyinsiz yobazlar güruhu. bir yerden öğrenmiş çomarı, her muhalife çomar deyip geçiyor. memlekette olan biteni bir tek kendisi anlıyor haspam. işte cehalet böyle bir şey.

    sanırsın tacizi, tacizciyi savundum. nedir arkadaşım o kişinin taciz ettiğine dair ispatın? diyeceksin ki tacizin ispatı mı olur? bazen olur, bazen olmaz. ülkede hukukun doğru düzgün işlemediğini de görüyoruz ama yine de bu o gruba çocuğa meydan dayağı atma hakkı vermez ki zaten bu arkadaşların sicilleri de kabarık. yukarıda bahsettiğim örnekte çocukları hiç yoktan yere taciz ettiler, kitaplarını parçaladılar. kitap parçalayanları savunan sen aydın, ben çomarım öyle mi? hadi oradan!

    düzeltme: başka bir ifade kullanmıştım ama biraz sert oldu gibi, onun yerine maganda desek daha yerinde olur.
  2. hukukun işlemediği, fail erkek mağdur kadın olunca hiç işlemediği ülkemizde kendi adaletlerini sağlamaya çalışan örgütlü insan topluluklardan bir başkası. iyi örgütlenebildikleri için eylemleri de ses getiriyor. bütün iş örgütlenmekte, organize olabilmekte bitiyor aslında.

    ayrıca kız arkadaşlarımıza bakıyorlar diye taciz ettikleri iddia edilen kişilerin yaptıkları fizikselliğe varan tacizleri bizzat gören biri olarak bu insanlara atılmaya çalışılan iftiralara kanmamınızı öneririm. o olaydq üniversite yönetiminin yapması gereken ama yapmadığı şeyi yapmışlar ve üniversite kampüsüne kitap satış bahanesiyle gelip kadınlara sarkıntılık edenleri okuldan kovmuşlardır. ellerine sağlık.
  3. kendi gibi düşünmeyeni gerizekalı diye yaftalayanların savunduğu bir oluşum. düşünün işte ne kadar özgürlükçü tipler. kendi beğenmedikleri şeylere hemen kendi kafalarında suç oluşturup yargılayarak saldırırlar. hayır bir de haklıyken haksız duruma düşme durumu tam bunlar için var.

    arkadaş neden şu ülkede her iki tarafta bu kadar laftan anlamaz, en iyisini ben bilirimci, sadece kendine özgürlükçü? biraz düşünerek hareket etmek bu kadar mı zor?
  4. gerçekten şu ülkede akıl yürütmenin yerini kin gütmeye bırakmasından mütevellit bir şuursuzluk aldı başını gidiyor. yani bir okulun kampüsünde ne kabahat işlediğini anlayamadığımız birini döven feminist bir grubu burada övüp alkışlamam mı gerekiyor bilmiyorum?

    ülkedeki entelektüel refleksin bir türlü patlamıyor oluşunun nedeni az çok entelektüel bir yapıya sahip olması beklenen üniversite öğrencilerinin dahi tepkilerini ya demagoji yaparak ya da yaratıcı ifadeden yoksun eylemlerle ortaya taşıması.
    sattığı gazeteyi okumayan bir solcu ülkedeki entelektüel problemin nişanıdır. başka da bir şey değildir.
    ha makul ölçülerde yaratıcı ve zihin açıcı feminist eylemler görmek istiyorum hakikaten ama yok bana baktı diyerek stant yıkan çaresizleri ve kampüste çayını içmekte olan kabahatinin ne olduğunu bilmediğimiz birini dövenleri destekleyenleri değil.
    yoksa bir farkınız kalmıyor kimseden akılsızlar.

    not: dövdükleri çocuğun paylaşımları konusunda haklı gibiler, fakat kendi şiddetini yaratmak da eleştirdiğin naneden bir farkın olmaması. bazı şeyler var, gerçekten aptallık.
  5. işlemeyen hukukun eleştirisi olarak hukukun azıcık da olsa varolan işleme ihtimaline ket vuran kişiler.

    hukuk işlemiyor diye böğürüp daha fazla hukuksuzluk ile hukuğu ıslah etmeye çalışan tipler.

    güruh.
  6. biraz saf gibi duran bir grup. habere baktım şimdi. o çocuk orada kalkıp sağlam vursa birisine vurduğu kızın hiç sansı yok. tamam kadın hakları savunulmuyor, kadın erkekten korunmuyor. örgütlenin. buna sözüm yok ama gidip 3 kişi bir erkeği dövmek komedi. bunlardan bir grup bir gün bir yanlış anlaşılma sonucu bana böyle bir şey yapmaya kalkarsa estetik yaptırmak zorunda kalırlar. valla bak, kendimi savundum der çıkarım işin içinden...

    örgütlenin ama bunu akıl mantık çerçevesinde yapın. böyle olmaz bu işler..
  7. twitter sayfalarına baktım. tacizci olduğu iddia edilen elemanın attığı mesajların ss'lerini koymuşlar. saldırıya dayanak olarak da bu mesajları gösteriyorlar. diken gibi muhalif sitelerin paylaşımlarını da rt'leyerek daha da fazla görünürlük çabası içindeler. yalın ayaklı kızların spor salonlarında çalışmalarını koymuşlar, biz örgütleniyoruz, ayaklarınızı denk alın türünden işportacı ağzıyla kuru tehditler.

    şiddet yerine psikolojik baskıyı tercih edenlerdenim. her tarafa o elemanın attığı mesajların çıktılarını alarak duvarlara, panolara yapıştırmaları, bildiri gibi dağıtmaları daha feministçe bir davranış olurdu bence. kesinlikle de daha etkili.

    şöyle gidip bir mekan bassalar, 3 kişi ve üzeri olsalar, örgütlü suç ve çeteden yargılanırlar ve mutlaka bir ceza alırlar. akıl hocaları da dangalak bu cadıların!
  8. erkekler yapınca şiddet olan kadınlar yapınca neden şiddet olmuyo. ben bunları pkklılara benzetiyorum. adalet saglamak için adaletsizlik yapıyorlar. azalarak bitmeleri temennisiyle.

    tanım: dün şehit olan yüzbaşıdan daha çok ilgi görmüş saçmalık.
  9. fenomen olmak için değil muhtemelen kalabalıklaşmak için video yayınlayan grup. çünkü iki bilemedin üç kere adam döversin. dördüncüsünde hapsi boylarsın. ama kalabalıklaşıp şiddeti toplumsallaştırabilirsen cezadan yırtma ihtimalin artar. dolayısıyla yaptıklarını doğru bulup destekleyenlere tavsiyem organizasyonu genişletmeleri.
  10. her lafı geçtiğinde bir değil bin defa nereden belli taciz edildiği, hem o taciz sayılmaz gibi ifadeler duymaktan usandığım oluşum. eril iktidarın en kuvvetli araçlarından biri olan şiddetin buna karşı çıkması gereken gruplar tarafından kullanılmasının tartışılmasını anlarım ama nereden belli taciz olduğu sorusunu anlayamam.
    anladığım kadarı ile bir insan taciz edildiğini hissediyorsa çevresindekilere sorup taciz edilip edilmediğini onaylamalı çünkü onaylanmadan taciz edilmiş olamıyorsun. biri sürekli iş yerinde elini omzuna attığında samimidir, biri sürekli bedeninizle ilgili şaka yaptığında komiktir. biri sizi süzdüğünde, takip ettiğinde hakkınızda olur olmaz laflar ettiğinde ve hayır cevabını asla kabul etmediğinde aşıktır hatta ölüyordur aşkından. abartmanın alemi yoktur. sorun üstün taciz mercilerine tacize uğradınız mı uğramadınız mı öğrenin.
    eğer taciz edildiğiniz tasdiklendi ise o zaman memleketimde kesinlikle adil olan yargı makamlarına başvurabilir, hakkınızı adeta norveç'teymişçesine arayabilirsiniz. korkmayın siz ölüm tehditleri alsanız bile sizi umursamayacak savcılar ve polislerle karşılaşmayacaksınız. korkmayın bir gün tacizin boyutu değişip tecavüze uğrayıp bir de üstüne öldürülürseniz suçlular kesin cezasını alacaktır. kimse arkanızdan o saatte ne işi varmış orada demeyeceği gibi kimse tecavüzcüyü aklamaya kalkmayacaktır. hiçbir şekilde tecavüzcünüzün iyi hal indirimi almayacağına emin olabilirsiniz.
    nedra