kar




  1. İstanbul'a beyaz yakışıyor.
  2. yağıp tutması halinde, yokuşlu bir ara sokakta oturan insanları ertesi gün okula/işe sorunsuz gidip gidemeyeceği konusunda düşüncelere gark eden hava olayı.
  3. etrafımız kar fırtınaydı ama kartpostallara bakıp "benim de böyle kulübem olsaydı" diyorduk. çocukluk işte. kar soğukken değil beyazken güzel. metafor için biçilmiş kaftan. bembeyaz, tertemiz ama soğuk ulan. soğuk her yer.
    yok
  4. evimle işyerim arası taksiyle 5 tl yazıyor. trafik yok, taksi bulabiliyorum, büyükşehir çalışıyor, yol açık.

    keşke nisana kadar durmaksızın yağsa.
  5. kardeşlerim gerçekten yeni türkiye'ye yakışır miktarda kar yağdı. artık o cılız eski karlar yok. yeni karlar var. eskiden kar yağsın diye bekleşen insanlarımızın çilesini çok iyi biliyoruz. umutlarını kaybetmiş yüreklerin gözlerindeki çaresizliği çok iyi biliyoruz. o devirleeeer!!, kapandı artık. artık eski türkiye yok! artık eski karlar yok! böyle ak karlar var. günlerce yağan karlar var! allah'a şükür ak karlar, yeni türkiyem'in üzerini teeertemiz bir örtüyle örttü. daha da yağacak inşallah! her sene yağacak! 2023'e kadar yağacak! hayırlı uğurlu olsun!
  6. 1 aydır hemen hemen her gün ankara'da yaşamaktadır.
  7. ankara'da şuanda lapa lapa yağmaktadır.
  8. dünya düz, kuşlar drone, aşılar chip diyen komplo teorisyenlerinin yeni hedefi. kar da kar değilmiş, elitler tarafından alt sınıfları yok etmek için gökten yağdırılan zehirli metalli bir şeymiş .
    böyle şeyleri duyunca ilk refleksim gülmek oluyor. ama inananların ne kadar kalabalık olduğunu görünce ağlamak istiyorum.
    azıcık kar yağsa da kış biraz çekilir hale gelse.
  9. 15 sene sonra türkiyenin en güneyine yağmış bulunmakta...
    gerçekten hiç sevmiyorum. hiç özlememişim.
  10. normalde soğuktan nefret etmeme rağmen, karı çok severim. tabii tuzum kuru, karda kışta dışarıda olmak zorunda kalmıyorum.

    ama karın güzel bir şey olduğunu düşünürdüm. bütün sevimsizliğin, pisliğin, kötü şeylerin üstünü örter, bir süreliğine gizler bizden. niyeyse bu yıl artık bu iyimserliğim yok.
    herhalde sevimsizlik, pislik, kötülük çok dibimize girdi, nereye dönsek görüyoruz. kar da eskisi kadar çok yağmadığı için eskisi gibi kapatamıyor. yine yüzleşmek zorunda kalıyoruz.

    ilk defa yağan kar beni mutlu edemiyor.