1. bir çok yöntemi mevcuttur. lakin turizmi hem okul olarak bilen, hem sektör olarak, hem de sektör içinde üst düzey yönetici tanıdığı birisi olarak sizlere oteller ve restoranlar üzerinden nasıl bir sistem kurulduğunun ve nasıl kara para aklandığını anlatmaya çalışacağım.

    bu yöntem de ruslar ülkemizi bertaraf etmişlerdir. geçmiş yıllarda güney bölgesindeki oteller, yeni yeni ege bölgesindeki oteller ve restoranlar bu tür kara para aklama yöntemine aracı olmaktadır. rusya'da mafya, parayı nasıl kazandığı malum ( silah kaçakçısı, uyuşturucu satıcısı vs. ) bu parayı bir şekilde yasal sisteme sokmak zorunda yoksa harcayamaz, elde tutamaz, o para üzerinden bir gelir oluşturamaz. nitekim devlet nezdinde miktarı ne olursa olsun, para sistemde değilse, o paranın resmi hiç bir geçerliliği ve hükmü yoktur. açın bakın, araştırın güneydeki otellerin hemen hemen %60-%80 oranla büyük bir çoğunluğu bölgede yaşayan, orada doğup büyüyen, turizmle alakası olmayan insanlarındır. özellikle alanya çok fazla göze batmış ki, alanya'da bu sistemden bir süreliğine vazgeçmişler. otellerin yönetim kurulu başkanlarına bakıyorsun, o bölge de doğmuş büyümüş kişiler. turizmle hiç bir alakaları yok, dedeleri, babaları zengin değil lakin adamın en az iki oteli var. her şey kuralına uygun, alan memnun, satan memnun, faydalanan memnun. sistem çarkı öyle güzel dönüyor ki... bu yöntemin öyle büyük zincir otel grubu var ki. duysanız ağzınız açık kalır. istanbul ve bodrum'da bulunan büyük restoran, kafe, gece kulüplerinin de bu yöntemle kurulduğunu söylesem yanlış olmaz. özellikle büyük restoran ve gece kulüpleri. bütün bu söylediklerimi, turizmde tanıdığı olan, internette araştırma bilgisine sahip herkes ulaşabilir, teyit edebilirsiniz. malesef gittiğimiz, kaldığımız, yemek yediğimiz, eğlendiğimiz yerlerin çoğunluğu masum yerler değiller.
  2. breaking bad, better call saul, narcos gibi popüler dizilerde kralının yapıldığı yasa dışı olay.
    jimi
  3. "hadi canım" diyeceğiniz o kadar fazla şekli var ki aklınız durur. özellikle "abarttın sen de" diyeceğiniz pek çok sektörde inanılmaz derece uygulanıyor. kanaatimce bu konuda zirvedeki sektör şans oyunlarıdır. süper loto denilen oyun ikide bir ankara yenimahalle'ye boşu boşuna mı çıkıyor sanıyorsunuz?
  4. kutsal damacana, kolpacino, cumali ceber, recep ivedik, oflu hocanın şifresi gibi saçma sapan filmlerin yapılma sebebinin bu olduğunu düşünüyorum
    izumi