1. ing. black thursday

    1929 dünya ekonomik bunalımı diye bilinir.yanlışım yoksa new york borsası çökerek başlıyordu. yalnızca kuzey amerika'da değil,sanayileşmeye başlamış tüm ülkelerde etkisi görülmüştür.

    ayrıca , (bkz: cinderella man)
    abd'deki büyük ekonomik kriz yıllarında yaşadıkları sıkıntılı yılları ve verdikleri büyük yaşam mücadelesini konu ediniyor.
  2. birde (bkz: black friday) vardır black thursday karşıtı ekonomiye can verir .
    belit
  3. bide ''kırmızı pazartesi'' var hoş kitaptır okuyun okutturun :)
  4. ikinci dünya savaşı'nın başlangıcı için katalizör olan olay.

    ayrıca zaten ekonomisi o yıllarda bıçak sırtında olan türkiye için sıkıntılı yılların yaşanmasına sebebiyet vermiştir. lakin bu durum atatürk'ten gizlenmiştir çoğu zaman. zaten kendisi de bunu fark ettiğinde epey sinirlenmiştir.
  5. o zamanda dört milyar dolar değerinde olan tahvil, hisse senedi vs. buharlaşmıştır. yani 4 milyar dolar verilerek satın alınan bu kağıtların hiçbir değeri kalmadığından bir anlamı kalmamış ve para olduğu yerde yok olmuştur.

    almanya'da hitler'in başa gelmesinde en büyük paya sahip olaylardan biridir. ekonomik olarak tahmin edilebilecek en kötü seviyelerde olan alman halkı milliyetçi söylemlerinin yanında ekonomik vaatleri de göz önünde bulundurarak nasyonel sosyalist alman işçi partisi'ne oy vermişlerdir.