1. baştan belirlenmiz anlamsız kalıplarla, yakın olduğunuz partiyi belirmeye çalışan ankete sahip bir site. eğlencelik de olsa ulaştığı sonucun doğruluğu beni çok şaşırttı.
    http://kararsizkalma.com/49810
  2. eşcinsel haklarına destek sorusuna evet deyince sizi hdpli yapan anket.
  3. ak partili çıkmak için çalışıldığında 20 dakika bekletmeyen site.
    http://kararsizkalma.com/60699
    ben ldp virali zannetmiştim ama hdp virali olması mantıklı geldi.
  4. tüm durumlara olumsuz ^:en sağdaki seçenek^ yanıt verildiğinde mhp birinci, akp ikinci çıkarken, olumlu yanıt verildiğinde akp birinci, hdp ikinci parti çıkıyor. kararsızım ya da mevcut durum yeterli ^:ortadaki seçenek^ dendiğinde ise akp birinci, mhp ikinci parti.

    kararsızlık ya da mevcut durum yeterli tercihi biraz apolitiklik barındırıyor ve bu durumda akp %50 ile birinci parti çıkıyor. biraz tanıdık geldi.

    neticede işin tabi ki bir temeli yok. aslında sitedeki tek güzel şey, veri yükleme sırasındaki tetris simülasyonu.
    one
  5. faydalı ve büyük ölçüde doğru tahminler yapabilen bir site. ama eğer sitenin amacı görüşleri doğrultusunda hangi partiye daha yakın durması gerektiğini bilmeyen insanlara yardımcı olmaksa, amacına ulaşabileceğinden pek emin değilim. sebebi de gayet basit: hedef kitleye ulaşmanın zorluğu.
  6. güzel bir fikir. fakat kim oyunu buradan çıkan bir sonuca göre verir ki? kaldı ki bizde takım tutar gibi parti tutma anlayışı olduğu için bu soruların cevabı otomatik olarak hiçbir şey değiştirmez.

    chp ne kadar kötü giderse gitsin %20'nin altında oy almaz. neden? çünkü o kadarlık bir kitle chp'ye sıkı sıkıya bağlı. ya da ak partiye oy verenler sanki gidişattan memnun da mı ak partiye oy veriyor? bunlar bilmem kimin oyunları diyor, parti de bunun çığırtkanlığını yapıyor. sol görüşlü seçmen de ak parti seçmenine koyun, kıl gibi benzetmeler yapınca da adamlar tabi ki ak partiye oy veriyor. mhp'liler de aynı şekilde. dolayısıyla geri kalanlara sıra gelmiyor. ancak bir parti yok olacak ki yerini birisi doldurabilsin.

    ldp istediği kadar özgürlükçü olsun ya da emine ülker tarhan istediği kadar kaliteli bir siyasetçi olsun. maalesef bunlarla beraber diğer partiler de baraj denen saçmalığın altında kalacak. meclise 4, bir ihtimal 3 parti girecek.
  7. kararsız kaldığım partilerin oranlarının %30 ve %35 kaldığı anket. sonuç: karasızım.

    gene de 35'liğe yönelecek gibiyim. oy vererek kendimce hata yapacak olsam da bu seçimde kullanmamak da bir hata kabul edilebilir. çok garip bir dönemden geçtiğimiz aşikar.

    bunun yanında hatırı sayılır bir miktar komünist çıkmamın yanında; ekonomiden, para işlerinden anlamadığım için bir kararsızım da o tür sorulara gittiğinden zannedersem az bir kısmım liberal ve vatan partili çıktı, bunu da anlamadım. ben ve vatan partisi, güldürdü gerçekten.

    edit: barajı geçemeyecek bir partiye oy atmam şeykilde cevabımı değiştirdiğimde karasızlarım %36'ya %36 oldu. teşekkürler anket, çok kullanışlısın gerçekten.
  8. 7 partilik listeye %6 ile saadet partisini sokarak beni dumur etmiş ankettir
    ayrıca ilk sıradaki partiyle bile görüşlerim sadece %25 oranında uyuşuyorsa benim için ülkede beni temsil edecek siyasi partinin olmayışının kanıtıdır