• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (0.00)
kare takımı
türk yapımı küçük yaşta çocuklara yönelik bir eğitici çizgi film.


  1. kare takımı olarak bilinen bir grup hayvandan oluşur. kuti, aypa, rupi, enda’nın baş harfleri “kare” oluyor. bunlar yine hayvanlardan oluşan kare ülkesinde yaşıyor. kare takımının hangi hayvanlar olduğundan çok emin değilim. tek emin olduğum enda, o bir hipopotam. kuti, kedi mi çakal mı öyle bir şey, aypa boyalı gözleriyle bir panda galiba, rupi de muhtemelen tavşan.

    bütün bölümler aynı şablonda ilerliyor. pengi diye bir penguen var. biraz şapşal ve fena bir keyif düşkünü. sürekli bir takım sakarlıklar vs. yapıyor ve ülkede bir takım sorunlara yol açıyor. bu sorunlar aslan’ın (hangi hayvan olduğunu söylememe gerek yok) sunduğu haber bültenine haber oluyor ve aslan keçe (keçi) adlı muhabire bağlanıp ne olduğunu öğreniyor. sorundan ülke halkından en az bir kişi mustarip olmuş oluyor. allah allah ne garip, bu sorun mutlaka çözülmeli deniyor ve bülten bitiyor.

    haberi izleyen bizim kahraman kare takımı olayı vazife ediniyor ve çözmeye koşuyor. neyse, biraz araştırma, bilgi edinme vs sonucu, pengi’nin yediği naneler ortaya çıkıyor. durum düzeltiliyor, pengi özür diliyor ve bölümün konusu hakkında bir şarkı çaldıktan sonra kahramanlarımız bir sonraki probleme kadar eve dönüyor.

    olayı çözme sırasında bir konu hakkında bilgi veriliyor. ne bileyim, deprem, erozyon, güneş tutulması vs. eğitici gibi görünüyor çocuklar için ama biraz saçmalıyorlar sanki. çünkü kare takımına baktığın zaman 4 tane çocuk. hele kuti aralarındaki en bilgisizi. hiçbir şey bilmiyor. çocuklara öğretmek istedikleri şeyleri, ona anlatırken anlatıyorlar. ok, tamam diyorsun mantıklı ama sonra bir bakıyorsun, kuti helikopter araba falan kullanıyor. üff amma ciddiye alıyorsun la chatte diyenlere peki diyorum ve yükseltiyorum...

    ülkedeki yetişkinlerin hepsi, çok affedersiniz birer mal! gözlemevinin müdürü baykuş koskoca teleskopun lensine yapışık çıkartmayı fark etmiyor ve göktaşı yaklaşıyor diye bütün ülkeyi ayağa kaldırıyor.

    ya da okulun öğretmeni tavşan koro basamaklarının ters konduğunu fark etmiyor alt basamakta arkada kalmış çocuklar kayboldu diye yeri göğü inletiyor. halbuki çocuklar alt basamakta arkada kalmışlar, öndeki çocuklardan görünmüyorlar. tabii bunların hepsinin sorumlusu pengi. pengi ayaklı bir felaket gibi. otur buraya sadece nefes al ver desen yine bir şeyleri karıştırmayı başarır.

    bunu izleyen çocuk, yetişkinler amma salakmış demez mi? zamane çocukları pek bir cin, bence kesin diyorlardır.