1. isterler ki kızlar erkekler birbirini görmeden, bitirsinler eğitimlerini. buluğa erene kadar birbirlerini tabu olarak görsünler. aşk nedir bilmesinler, karşı cinsler birbirini anlamasın, empati kurmasın. üstüne bir de çok eşlilik yasal olsun. bunların efendileri zenginleri bu kızlardan üçer dörder kendine zevce alsın falan filan. fantezi dünyaları geniştir zira.
  2. kadın ve erkek yan yana gelince aklına cinsellikten başka bir şey gelemeyen bidon kafalılardır.
  3. düşük bir sosyo ekonomik düzey ve çok düşük bir kültür seviyesinde yetiştiği için, asosyal olan, tutuk, ezik mastürbasyona yönelimli kişilerdir
  4. bu arkadaslar (Karma egitime karsi cikan dinciler) egitim kurumlarinin her kademesine yonetici pozisyonu ile sisteme girdigi icin yakin bir gelecekte eger mudahale edilmezse karma egitim tarih olacaktir. cok uzaga gitmenize gerek yok. mahallenizdeki okullarin yonetim kadrosunu inceleyin kesin imam hatip cikislidir. son donemde yonetici olma sartlarinda gizli bir imam hatiplilik aranmakta. egitimin her basamaginda diyorum cunku okul oncesinden universitesine kadar tum kadrolarda var bu kistas. gecenlerde yalova universitesinin yeni rektorune bakiyordum imam hatip cikisli ve ilahiyat profesoru. kendi mahallemde de durum ayni tum okul mudurleri ve milli egitim kadrosu imam hatip cikisli.

    Bu yazdiklarimdan tum imam hatip cikislilar karma egitime karsidir, yada yobazdir ifadesi cikmasin. sadece gozlemlerimi paylasiyorum.

    bugun gundeme dusen bir haber ile konya'da bir anadolu lisesinin web sayfasini inceleme firsatini yakaladim. once karma egitime son verdiklerini bildiren bir duyuru yayinladilar. verilen tepkilerden sonra sitelerinden kaldirdilar. ekran goruntusu alinmis.

    beni asil uzen okulun etkinlik haberleri. bir anadolu lisesi niye bu kadar cok kuran okuma etkinligi yapiyor. niye baska bir etkinlik yok. konusmaci, proje, etkinlik baglaminda yapilan her seyde din vurgusu var. cagdas egitim nereye gidiyor? Koskoca bir okul ama kuran kursu izlenimi veriyor. karma egitimi de kaldiracak cesareti buluyor ve siniflari ayiriyorlar.

    Konuyla alakali;

    Malatya'daki pembe trambüs

    bursa metrosunda kadınlara özel vagon uygulaması ve

    konya'da karma egitime son veren okul.
  5. bu arkadaslara salt dinci demek dogru degil. dinden beslendikleri dogrudur. lakin buyuk cogunlugu gelenekcidir (din gelenek midir?). dinden edindikleri geleneksellesmis tavirlarini pek sik delerler. kadin ogretmenlerin ellerini sikarlar. hatta dinlerinden o kadar kopmuslardir ki cogunun esi calismaktadir. absurt geliyor olabilir ama durum bu.

    konformist, tutarsiz bi yigin ahmagin modernlesmesini bekleyecegiz.
  6. karma olmayan eğitim de iyidir. zamanda vardı. bakınız kabataş erkek lisesi veya çamlıca kız lisesi. sorun bu bedevi döllerinin zihniyetidir.
  7. sorun bunun bir standart gibi ortaya sunulması ki şahsen bu tutumun her türlüsüne karşıyım. karma olmayan eğitimi yasaklamak da bütün okullarda ayrı eğitime geçilsin demek de olmayacak şeyler. yani baskının hiçbir türlüsü iyi değil.
    her ikisinin de faydaları zararları vs. illaki vardır. bu artık velinin ve kendi fikri alındığı ölçüde öğrencinin kararıdır.
    karşı cinsle hemhal olmak isteyen her türlü olur zaten ona engel olamazsın.

    hemen örnek veriyorum:kendim. ben de sadece kız öğrencilerin eğitim aldığı bir lisenin mezunuyum. okulumda hiç kimseyi bilmem ki anam-babam çok muhafazakar beni buraya zorla gönderdi desin. çok sulu tipler de vardı ama hiç arkadaşlık kuramadım kendileriyle. yine de bizim kızların da oldu böyle maceraları, ondan eksik kalma gibi bir durum yok yani. arayıp belasını da bulan oldu mevlasını da.
    ama hiç gereksiz de diyemem. çok şükür hiçbir erkek arkadaşım gelip bana 'git bi kaşını bıyığını al' gibi münasebetsiz bir laf etmedi, kimsenin ergenliğinin zorlu safhalarına şahit olmadım.