• okudum
    • okuyorum
    • okumak istiyorum
  • youreads puanı (7.00)
Yazar Stefan Zweig
karmaşık duygular - stefan zweig
zweig insani duyguları büyük bir ustalıkla çözümleyebilmesini keskin gözlemciliğine ve psikolojik derinliğine borçludur. benzersiz maceralar, büyük sırlar, marazi saplantılar, duygusal ikilemler ve gerilimler, bu sayede çağları aşarak, her devrin okuruna hitap edebilen anlatılara dönüşür. bu derlemedeki novella ve öykülerinde de, duygudaşlığı elden bırakmadan insan doğasının en iyi ve en kötü yanlarını gözler önüne serer. bunlar sevgiye, ölüme, yitirilen ve yeniden canlanan umuda, yeniden kazanılan inanca, gençliğe ve insanın kendini keşfine dair yapıtlardır.


  1. yazarın birkaç eserinden daha iyi buldum. içerisinde yer alan hikâler oldukça içten ve kendine has üslubuya yer alan bu hikâyeler melankolik bir şekilde işlenmiş. özellikle "bir yüreğin çöküşü" oldukça etkileyiciydi. adım adım ilerleyen kayboluş okuyucu da karamsar bir havaya sokuyor. kısacası eserde yer alan kısa hikâyelerin birçoğunu bir arada bulmak ve okumak gerçek bir hazineden farksız.
  2. zweig' ın novella türünde eseri. zweig' ın akıcı yazım dili, insanın en derininde sakladığı duyguları okuruna aktarmada ki ustalığı kitabı elinizden düşürmeden kısa bir sürede bitirmenizi sağlar. stefan zweig' ın sigmund freud ile olan münasebetlerinin etkisi ile ortaya çıkan bu eser' de bir akademisyen ve öğrencisinin yakın ilişkisi anlatılıyor. aslında homoseksüel bir erkeğin yaşadığı dram ve zorluklar var bu kitapta. akademisyen bedensel bir ilişki mi? yoksa sadece bir dostluğun, aşkın şefkatini mi? arıyor.