1. paranla övün,insanları küçük gör,ez milleti,samimiyetsiz davran. bu kadar
  2. hiçbir şey yapmama gerek yok kendim isem ve karşımdakinin soğuyacağı varsa soğur; hiç umrumda da olmaz...
  3. bazen hiçbir şey yapılmasına gerek yoktur, bakışları yeter de artar bile soğumak için.
    (bkz: gözler kalbin aynasıdır)
  4. yalan söyle... üstelik karşındakinin zekasıyla alay eder gibi beceriksiz olsun yalanın... oh! soğudu bile.
  5. sevmediği hareketleri öğrendikçe o şekilde davranırsın soğuyacağı varsa soğur. ama etkileşim yaşadığın biriyse bunları görmeyip tolere edebilir. o zaman da siz kendinizi ne duruma düşürdüğünüze üzülürsünüz. soğutmaya çalışmak yerine direk mevzuya dalın derim. bazen doğrucu davut olmak en iyisi.
  6. iyilik yap, teşekkür etmeyi bil, severken aldatmadan sev, düşüncelerini açık yüreklilikle belli et, kurnaz olmadığını hissettir yeter.
    zaten bunları farkettiği anda uzaklaşacaktır yoksa bu kadar mükemmel ve iyi insanın yalnızlığı açıklanamazdı.
  7. - sürekli kıskanın, bunaltın, boğulduğunu hissetsin.
    - kendi zekanızla övünürken inceden inceye onun zekasını aşağılayın. sürekli siz konuşun, ona cümle bırakmayın. konuşunca da dinlemeyin, ne kadar önemsiz şeyler söylediğini düşünsün. o diyalogun içinde aslında hiç var olmasın.
    - sevgiliyseniz ve ilişkinizde cinsellik varsa sadece kendinizi düşünün, tek amacınız kendi tatmininiz olsun. onu tatmin etmeyi de eskaza başarıyorsanız arkasından aslında tek derdinizin kendi egonuz olduğunu belli etmek için "nasıldım?", "sence yeterince iyi miydim", "uzun muydu" gibi yine sizle alakalı sorular sormayı unutmayın.
    - tartışmaları daima "tamam işte ben bunu dedim, bitti, konuşmak istemiyorum" şeklinde bitirin. noktayı sizin koymanız çok önemli. onun daha söyleyeceklerinin olması ve onu dinleyerek uzlaşmacı olmanız ise sizi sevmesini ve saygı duymasını sağlayacaktır.
    - bir yalanınız ortaya çıkarsa özür dileseniz de içten olmayın, vurdumduymaz davranın. "olmayacak bir daha canım, söz veriyorum" demek yerine, ben de insanım gibi ucuz söylemlere başvurun.
    - sevdiğinizi olabildiğince az söyleyin ve kolay kolay teşekkür etmeyin. teşekkür edilecek bir şey yaptıysa bile aslında bu onun görevidir büyük ihtimal ve sizde dünyadaki her şeyin en iyisini hakkaden eşsiz bir insansınız, değil mi?
    - fırsatını buldukça "ben böyleyim, işine gelirse" demekten kaçınmayın. çünkü evet siz öylesiniz ve sorun sizi böyle kabul edemediği için onda.
    - kısacası tipik bir narsist olun. bencilliğiniz ve kendinize olan düşkünlüğünüz, incinmemek için tüm dünyayı yakabilecek potansiyelde olmanız yavaş yavaş sirayet etsin karşınızdakinin aklına.

    tebrikler. onu başarıyla kendinizden soğuttunuz. bonus olarak nefretini de kazanmış olabilirsiniz hatta. geçmiş olsun.
  8. kendini değersiz hissetmesini sağlayın yeter. bunun için de ihtiyacı olduğu zaman şefkat göstermeyin, sevginizi belli etmeyin, anlattıklariyla ilgilenmeyin, sadece kendi istediğiniz zamanlarda istediğiniz kadar konusun ve hep hakli siz olun. vermeyin, vermeyin, vermeyin... sonunda anlar.
  9. tamamen karşınızdaki insan gibi davranın.

    her şeyiyle nefret edecektir. çünkü insanların kendilerini yargılarken kurtulamadıkları ego başkasını yargılarken işe yaramaz. belki onun gibi davrandığınızı bile fark edemeyecek kadar maldır, ama kesin işe yarar.. soğur sizden.
  10. yıkanmayın...

    evet evet, uğraşmayın manevi baskıyla, garip tavirlarla. uzun süre yıkanmayin, bundan rahatsız olmadığınızı, aksine insanin doğasına aykırı olduğunu ve artık yikanmayacağınızı söyleyin.