• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (8.50)
kartallar yüksek uçar
turgutlu'dan izmir'e, bilahare istanbul'a taşmış iki büyük aile olan karabulutlar ve çolakefelerin çatışmalarını anlatır.


  1. attila ilhan'ın senaryosunu yazdığı, eniştesi sadri alışık'ın başrolünü oynadığı bu diziyi özetleyen aforizma, "fazla laf yalansız, fazla mal haramsız olmaz" olur herhalde.
    !---- spoiler ----!

    gözü intikam hırsıyla dönmüş, sürekli karabulut ailesine düşmanlık eden, mafyatik oğlu ve mafya üyesi damadını özenle üzerlerine süren hanım ağa(*:selda alkor)'un, mütevazı iş adamı banazlı ismail karabulut(*:sadri alışık), daha hırslı ve açıkgöz biri olan oğlu mustafa(*:can gürzap) ve hippi torunu seval'den ne istediğini anladığımızda, hele ki banazlı'nın hanım ağanın kocasını öldürüp zuladaki parasını çalarak işlerini büyüttüğünü öğrendiğimizde "mafya" ile "hayırsever işadamı" arasındaki ince çizgiyi sorgulamıyor muyuz?

    !---- spoiler ----!
  2. kemani serkis efendi'nin bestelediği, sözleri ihsan raif hanım tarafından yazılmış kimseye etmem şikayet şarkısını unutulmuşluktan çıkarıp yeniden sevilen bir şarkı haline getirmiştir bu dizi. diziden sonra pek çok sanatçı şarkıyı repertuarına almıştır.