1. yüklenicisi nihai tüketici olduğundan; açılımı "(k)azık (d)aima (v)atandaşa" şeklinde yapılan dolaylı bir vergi türüdür.
  2. insanın aklının kavradığı ama tekrarlanmaması halinde unutulan vergidir.

    mal ve hizmet bedelinin belli oranlarda çarpılmasıyla ödenen vergidir. herhangi bir mal alımından kdv ödenir. yani aldın verdin devlet kazandı. ilk verilen kdv ile bu zincirleme reaksiyonla devam eder. her kar yeni kdv yaratacaktır. dikkat edilmesi gereken nokta budur. aldın üstüne 5 lira koydun sattın. her alan da 5 lira koyunca her koyulan 5 liranın da kdv'si eklenince büyür büyür dağ olur. yani aslında basit bir %8, %18 değil olay, daha kompleks bir grafik izliyor, dolayısıyla her bir aracı her bir hizmet beledi olarak bir son kullanıcılara giriyor. mal kimin elinde kalıyorsa onda patlıyor yani. bu sistem bir harika dostum.


    ''çok kazanmak için çok çalışacaksın ama aslında kendini hırpalarken devlet malı götürecek, kendimi enayi hissedince vergi kaçırmaya karar verdim''.

    bu da aklıma geldi iyi bir filmden hemen hemen buna yakın alıntı. (bkz: 7 anos)
  3. mobilya sektöründe kdv'nin yüzde sekize düşmesi ile tam fatura çalışmayan bir çok firma bu sayede aldığı çeklere karşılık kesmediği veya eksik tutarlı kestiği faturaları fazla fazla keserek bu açıklarını kapatma fırsatını yakalamış oldular.
  4. katma değer vergisi.

    en sevmediğim vergi türü budur. haberin bile olmuyor verirken, alışıyorsun pahalılığa.
    abi
  5. (bkz: haraç)

    bir de ötv ile birleşip kombo yapması yok mu? en çok o acıtır insanın canını.
  6. bir ürünün veya hizmetin nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar geçirdiği her bir safhada yaratılan katma değer üzerinden alınan vergiye katma değer vergisi denir. katma değer vergisi bir tür dolaylı vergidir. işletme sahipleri aldıkları her bir mal veya hizmet için katma değer vergisi öderler ama aynı zamanda faaliyet konusu olan mal veya hizmeti satarken katma değer vergisi hesaplarlar.

    sonuçta katma değer vergisini ödeyen nihai tüketicidir. uygulamada %1, %8 ve %18 oranlara sahiptir.
  7. uçak bileti alımlarında uçak biletinin iki katı kadar alınan vergidir
  8. pırlantadan alınmaz...^:yakınlarda mevzuat değişmediyse son durum buydu^
    mutlu
  9. 1980'li yıllar turgut özal'ın başbakan ve adnan kahveci'nin maliye bakanı olduğu dönemde yürürlüğe konmuş bir vergi türü.
  10. kemal sunal'ın bir filminin isimlendirilmesinde kullanılan vergi düzenlemesi. "katma değer şaban"