1. karakter açısından insana en çok benzeyen hayvan
  2. (bkz: reklamlar)
    !---- spoiler ----!

    evde bulunan dişi kedimin doğum yapması sonucunda ortaya çıkan dört yavruya önümüzdeki bir buçuk ay içerisinde sahip aramaya başlayacağımı haber veririm. saygılarla efendim.

    !---- spoiler ----!
    (bkz: reklamlar)
  3. seçimin yaklaşması idmanlara başlamış olabileceğini de düşündürüyor, trafoyu bırakmış ana hatta abanmış bu sefer.
    mutlu
  4. kendisine küstüğüm ve şahsıma şiddet uygulayan yaratık. sarıldığı elimi değiştirip diğerini patisinin altına koymak istemem sonucu diğer elimi beğenmeyip yüzüme zıpladı. gözümü oyamadı neyse ki ama burnum şişti. ben nerde yanlış yaptım youreads, yetiştiremedim bu kediyi. bi de bişey olmamış gibi yanıma geliyo.
  5. hayatta kalma içgüdüsü ile hareket eden ve yalnız avlanan canlılardır. bu sebepledir ki sadakat, bağlılık, aitlik gibi özellikleri yoktur; evde bakılanlarda da, sokakta yaşayanlarda da. alışkanlıklarına ve keyiflerine düşkün olan bu canlılar kendilerine fayda sağlamayacak hiçbirşeyi yapmazlar. ne istediğini bilir ve istediğini gidip alırlar. dolayısıyla bu mükemmel canlıları insanların büyük çoğunluğu sevimsiz bulur.
    oysa bize düşen tek şey onları sevmek, saymak ve hizmette kusur etmemektir
  6. owl
  7. kadınların neden bu kadar sevdiklerini anlayamadığım yaratık.

    gelen iki iğneleyici tepki üzerine düzeltme: genel olarak hayvanları ve kedileri çok severim. yukarıdaki cümlemde vurgulamak istediğim şey kadınların aşırılık boyutunda kedilere olan düşkünlüğüdür. miyav.
  8. erkeklerin de en az kadınlar kadar sevdiği yaratık.

    (bkz: hayvan sevgisi)
  9. antik mısır'da adları "mau" olan kediler toplum içinde kutsal olarak görülüyordu. haşarı böcekleri kontrol etmek ve kobra gibi yılanları öldürmek özellikleri olan kediler bir zerafet sembolüydü. kedi tanrıça bast korunma, doğurganlık ve anneliği temsil ediyordu.

    el üstünde tutulan bir hayvan olan ve toplum ile din içinde önemli bir yeri olan kedilerden bazıları insanlar için yapılan mumyalama işlemlerine tabi tutuluyorlardı.

    yunan tarihçi herodot'un yazdıklarına göre bir yangın sırasında insanlar, kediler alevlerin içine dalmasın diye kediyle alevlerin arasında duruyordu. ayrıca evlerindeki kedi öldüklerinde insanlar sanki bir akrabaları ölmüşçesine yas tutuyorlar ve kayıplarını belirtmek için kaşlarını traş ediyorlardı.

    bir kediyi kazayla olsa bile öldürürseniz cezası ölümdü.

    kaynak: wikipedia
  10. bir tanesi evde beni çıldırtmak üzere. sabahın köründe 4 katlı apartmanımızda kovalamaca oynatan canlıdır. ama yine de çok severiz kendilerini. aynı zamanda kedimin adı olan kedi.